Hitelkárosultak blogja

ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
banki ügyekben (klikk ide)
ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
végrehajtási ügyben (klikk ide)

Bemutatkozás

Kedves Látogatónk!

Oldalunk, a hitelkarosultak.blog.hu egy olyan civil kezdeményezésre létrejövő társadalmi fórum, amely lehetővé teszi az adósságcsapdába kerülők, a hitelkárosultak, a hitelpiaci lehetőségek iránt érdeklődők, valamint a szakmai (pénzügyi – jogi) és társadalmi szervezetek, továbbá a pénzügyi piacokon jártas magánszemélyek kapcsolatfelvételét, párbeszédét.

Kérjük olvasson tovább...

Felhívás!

Hitelkárosultak blogja

Padlóra küldött egy rosszul megválasztott hitel? Oszd meg a sztorid, hogy mások is tanulhassanak belőle!

E-mail

Újdonság!

Bedőlt a hiteled? Kopogtat a végrehajtó? Perelnéd a Bankot? Nincs reménytelen helyzet! Mostantól a blogon keresztül konkrét segítséget is kaphatsz, vagy látogass el az alábbi weboldalra:

www.bankihitelkarosultak.hu

Facebook

Friss topikok

Címkék

adókedvezmény hitel (1) adósmentő csomag (1) adósság (2) aegon (1) ajánló (10) állami megoldás (1) árfolyamgát (4) árfolyamrés (1) árfolyamrögzítés (2) árverezés (11) áthidaló kölcsön (4) átverés (6) autóhitel (1) autó hitel (2) axa (6) axa bank (1) bank (6) bankérdekek (1) bankfelügyelet (23) banki költségek (53) banki perek (5) bankok (3) bankszövetség (6) bank válaszol (6) bedőlt hitel (87) behajtás (29) bhke (1) budapest bank (3) Budapest Bank (1) céges sikersztori (1) cetelem (1) cib (4) citibank (1) credithill (20) családi csődeljárás (1) csalás (3) csok (1) devizahitel (253) devizahiteles ügyvéd (123) devizahitel állami megoldás (45) devizahitel egyezség (2) devizahitel európai bíróság (4) devizahitel hibás termék (4) devizahitel közérdekű kereset (1) devizahitel kúria (3) devizahitel megoldás (4) devizahitel megoldások (114) devizahitel per (136) devizahitel perek (5) devizahitel pertársaság (1) devizahitel semmis (2) devizahitel sikerek (3) devizahitel ügyvéd (4) devizahitel végrehajtás (3) devizahitel végrehajtás portfolioblogger devizahitel per hitel sikerek devizahitel megoldások devizahiteles ügyvéd (1) devizhaitel megoldások (1) devizhitel megoldások (1) diákhitel (2) egyoldalú szerződésmódosítás (17) eladósodás (68) elérhetőség (1) életbiztosítás (2) elévülés (1) előadás (1) előtörlesztés (1) erste (19) eszközkezelő (3) etikai kódex (3) Európai Bíróság (5) európai bíróság devizahitel (5) felhívás (3) fhb (1) fizetési meghagyás (4) fizetési nehézség (114) fmh (1) folyószámlahitel (3) forinthitel (8) forintosítás (5) futamidő (2) gvh (1) gvh bírság (1) hazai bankok (4) hírek (15) hitelbírálat (4) hitelezés szigorítása (28) hitelfelvétel (1) hitelintézetek (1) hitelkárosultak (7) hitelkártya (5) hitelkiváltás (4) hitelösszevonás (3) hitelsikerek (20) hitel sikerek (122) hitel törlesztő részletek (1) humor (1) ingatlanpiac (2) Intrum (1) Intrum Justitita (1) jelzáloghitel (38) k&h (2) kapcsolat (1) kásler devizahitel (2) khr lista (3) kilakoltatás (1) kilakoltatás stop (1) közjegyzők (1) kúria (3) lakásárak (1) lakáshitel (80) lánctartozás (1) magyar (1) magyar bankok (4) Matolcsy (2) matolcsy (3) Mészáros Lőrinc (1) mkb (6) mkb bank (1) mnb (4) modern adósrabszolgaság (3) ócsa lakópark (1) okirat-hamisítás (1) olvasói levél (94) orbán devizahitel (3) Orbán hitel (1) orbán viktor devizahitel (2) otp (10) otp bank (1) pénzügyi tanácsadó (15) portfolioblogger (330) pszáf (7) raiffeisen (6) robbantás (1) sajtóanyag (5) segítség (49) sikersztori (1) szakértői sarok (12) személyes történet (2) személyi hitel (7) takarékszövetkezet (1) tanácsok (54) társadalmi szolidaritás (2) tartozás (38) ucb (3) undefined (1) unicredit (1) üzenet (4) van megoldás (5) végrehajtás (50) végrehajtási eljárás (6) végtörlesztés (9) vélemény (39) versenyhivatal (1) volksbank (1) Címkefelhő

Portfolio Blogger

Portfolio hírbox

Amikor a hitel marad, a házastárs lelép

2017.09.20. 22:35 | Élet a hitel után

Nemcsak személyes, hanem anyagi válságba is sodorhat a szakítás

Igen tanulságos és korántsem ritkaság az a történet, amelyet egy olvasónk osztott meg blogunk szerkesztőségével. A történet középpontjában egy párkapcsolat áll, ahol a két fél - kapcsolatuk jövőjében bízva - közösen vesznek fel hitelt. Hogy aztán a hitel felvétele után alig egy évvel szétváljanak... Az anyagi viszonyok tekintetében nagy jelentősége lehet annak, hogy a felek házasok, vagy nem. Ebben az esetben azonban most tekintsünk el ettől és közelítsük meg az emberi szempontból a történetet. Egy későbbi alkalommal jogi szempontból is foglalkozunk a hitelek és a válás problémájával.

A történet 2009-ben kezdődött, amikor "Dénes" és élettársa, "Mónika" jelzáloghitelt vettek fel. A hitelt a pár forintban kapta, összesen 15840 euró értékben. A hitel biztosítéka pedig nem más volt, mint Dénes édesapjának a háza, aki így zálogkötelezetté vált a szerződésben.

A probléma akkor jött, amikor a pár szétvált. Mónika ott hagyta Dénest, aki így egyedül maradt lényegében a "hitelpácban". Nem egyedi történet... Mónika ugyan adóstárs volt a szerződésben, de a törlesztőrészletekről szóló csekkek a régi címre, Dénes nevére érkeztek, aki így fizethette azokat. Nagy nehézségek árán sikerült csak kiharcolnia Dénesnek, hogy valamit módosítson a bank a kölcsönszerződésen. Így lett édesapja zálogkötelezettből készfizető kezes. Ekkor még volt valamilyen kommunikációs viszony a felek között, így a módosítást Mónika is aláírta. 

A nagy gubanc akkor jött, amikor az adóstárs, vagyis Mónika egyszer csak eltűnt a homályban, vagyis már nem lehetett elérni sem. Az oly szép szerelemmel együtt a korrekt és tisztességes együttműködésnek is hirtelen vége lett... Sokak számára ismerős történet.

Ezt követően Dénes hiába próbálta jelezni a banknak, hogy egyedül maradt, a másik felet, vagyis Mónikát elérni sem tudja, a csekkek csak jöttek és jöttek. Dénes szorult helyzetbe került, hiszen az adósságot nem hagyhatta csak annyiban - az édesapja vagyon volt a tét. Sakkhelyzet. Hogy lehet megúszni ezt matt nélkül?

Amennyiben Ön érintett a témában és segítséget keres, írjon a valsagstabok@gmail.com címre vagy látogasson el awww.bankihitelkarosultak.hu oldalra és vegye fel a kapcsolatot olyan szakemberekkel, akik valódi segítséget nyújthatnak problémája megoldásában.

A törlesztő részletek aztán persze, folyamatosan növekedtek, megállás nélkül. 2013-től ez már majdnem elérte egy átlagos magyar havi nettó fizetését, több mint 120 ezer forint volt, amit Dénesnek ki kellett kipengetnie, immár egyedül. 

Nagy nehezen aztán sikerült kiharcolni egy újabb egyezségi tervezetet a banktól: 48 hónapon (4 éven!) keresztül 120 ezer forintos részletek, s megszabadulhatna Dénes a hiteltől - ez állt az egyezségi tervezetben. Kemény, de jobb, mint a semmi és a jelenlegi, fenntarthatatlan helyzet - gondolta Dénes, aki hajlandó lett volna aláírni az egyezségi tervezetet.

Csakhogy a bökkenő: a tervezetet mind a két félnek, tehát Dénes mellett Mónikának is alá kellett volna írnia... Mónika viszont semmilyen életjelet nem adott magáról, elérni nem lehetett. 

Dénes története sajnos, nem végződött egyelőre "happy end"-del eddig: Annyi változás történt, hogy a bank eladta a hitelt egy követeléskezelő cégnek, ami még keményebben hajtja be a pénzt Dénesen - és az édesapján, akinek immár a nyugdíjából is vonnak le pénzt, minden hónapban. És a tartozás összege lényegében alig csökken a mai napig.

Ennek a sztorinak is persze, sok tanulsága van: Lehet mondani, hogy Dénes is hibázhatott.

Ami azonban bizonyos, hogy a minden válás súlyos traumát jelent lelkileg. Az érzelmi pofonokból felocsudva ütközik aztán az ember csak igazán a valósággal és a válás pénzügyi "átkaival": Adott esetben törlesztő részletek befizetéséről szóló csekkek formájában...

 


Címkék: olvasói levél jelzáloghitel devizahitel portfolioblogger devizahitel per hitel sikerek devizahitel megoldások devizahiteles ügyvéd

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr4912881812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IamTwo 2017.09.21. 08:47:10

A válás sokszor lenulláz.
Csak van, aki ezt már otthon megtanulja, és van aki csak a saját bőrén szerzett tapasztalatok után hiszi el.
Az adóstárs pedig adóstárs, akár együtt vannak, akár nem. Csak az ember nyilván nem arra épít, hogy egy év múlva már nem leszünk együtt, mert akkor soha semmibe nem vágnánk bele közösen. De a közösködésnek sajnos vannak ilyen veszélyei is.
Lehet ugyan fikázni a bankot, hogy nem volt megértő, de a kockázatokat a pár vállalta: remélhetően megbeszélték otthon, elgondolkodtak kapcsolatuk jövőjén és közös döntést hoztak.
És ehhez nem kell közgáz zseninek lenni, az adóstárs jelentése nem túl bonyolult.

Azt viszont nem értem, hogy miért jó, ha apuka zálogkötelezettből kezes lett? Ebből és abból, hogy végül a bank eladta a tartozást nekem az jön le, hogy a záloghitelből személyi hitel lett, ha jól értem. Ez mire volt jó?

looking4 2017.09.21. 09:30:58

Egy szót sem írnak arról mire költötték a felvett hitelt... fagyira? Egy év alatt eltapsolták??

A legnagyobb hibát ott követte el a csávó, hogy az apját bevonta zálogkötelezettnek az ingatlana erejéig ami gondolom többet ér mint a hitel... balek. Persze e nélkül meg sem kapták volna a hitelt.

De a legnagyobbat az édesapja szívja.... szokás szerint az aki semmiről sem tehet. Szerintem fogalma nem volt mit ír alá zálogkötelezettként, vagy kezesként.

Burgermeister 2017.09.21. 19:58:59

@looking4: nem , ott követett el nagy hibát hogy rákérezkedett a pi...ra.

Erzsébet Szöllőke Balkó 2018.06.30. 19:39:12

Üdvözlök mindenkit!
Most beszàmolok egy lakàshiteles törtènet
Budapesten a Kolozsvàri út 7/B-ben lakik Lakatos Gabriella. Van neki egy nagy hàza. Hozà van mèg egy szuterèn melette közvetlen mèg 1 lakàsa van. Felvett rà svajci hitelt megvette màr. A üres szuterènt a lakàst kiadja albèrletbe,sőt az ő lakàsa 1 szobàjàt is. 350-ezer jövedelme van belőlle. A bèrlőket becsapja ,mert tisztesègtelenül szàmolja a rezsit. Mikor beköltöznek utànna mondja meg ,hogy àrverezès alatt àll a lakàs.
De semmit az ègvilàgon nem fizet be. Majd amikor màr nem tudja az albèrlőket lehúzni,akkor üldözi őket. Arra hivatkozik,hogy beteg öregasszony. Na meg,hogy lelkèsz. Kèrdem Èn az ilyen embereknek mèrt engedik mèg,hogy lakhasson a hàzàba. A Nav felè sem fizet semmit. Azokat meg kilakoltatjàk akik valóban beteg ,nem üzletel a hàzzal.?ma is a hiradó bemutatott egy beteg asszonyt,hogy csalàdjàval együtt kilakoltattàk. Nem èrdekelte senkit hogy agy daganata van stb.

Josef Lewis · https://progresivefunding.wordpress.com 2018.11.28. 07:14:00

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Call / WhatsApp: +16626183756
Webhely: progresivefunding.wordpress.com