Hitelkárosultak blogja

ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
banki ügyekben (klikk ide)
ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
végrehajtási ügyben (klikk ide)

Bemutatkozás

Kedves Látogatónk!

Oldalunk, a hitelkarosultak.blog.hu egy olyan civil kezdeményezésre létrejövő társadalmi fórum, amely lehetővé teszi az adósságcsapdába kerülők, a hitelkárosultak, a hitelpiaci lehetőségek iránt érdeklődők, valamint a szakmai (pénzügyi – jogi) és társadalmi szervezetek, továbbá a pénzügyi piacokon jártas magánszemélyek kapcsolatfelvételét, párbeszédét.

Kérjük olvasson tovább...

Felhívás!

Hitelkárosultak blogja

Padlóra küldött egy rosszul megválasztott hitel? Oszd meg a sztorid, hogy mások is tanulhassanak belőle!

E-mail

Újdonság!

Bedőlt a hiteled? Kopogtat a végrehajtó? Perelnéd a Bankot? Nincs reménytelen helyzet! Mostantól a blogon keresztül konkrét segítséget is kaphatsz, vagy látogass el az alábbi weboldalra:

www.bankihitelkarosultak.hu

Facebook

Friss topikok

Címkék

adókedvezmény hitel (1) adósmentő csomag (1) adósság (2) aegon (1) ajánló (10) állami megoldás (1) árfolyamgát (4) árfolyamrés (1) árfolyamrögzítés (2) árverezés (11) áthidaló kölcsön (4) átverés (6) autóhitel (1) autó hitel (2) axa (6) axa bank (1) bank (6) bankérdekek (1) bankfelügyelet (23) banki költségek (53) banki perek (5) bankok (3) bankszövetség (6) bank válaszol (6) bedőlt hitel (87) behajtás (29) bhke (1) Budapest Bank (1) budapest bank (3) céges sikersztori (1) cetelem (1) cib (4) citibank (1) credithill (20) családi csődeljárás (1) csalás (3) csok (1) devizahitel (253) devizahiteles ügyvéd (123) devizahitel állami megoldás (45) devizahitel egyezség (2) devizahitel európai bíróság (4) devizahitel hibás termék (4) devizahitel közérdekű kereset (1) devizahitel kúria (3) devizahitel megoldás (4) devizahitel megoldások (114) devizahitel per (136) devizahitel perek (5) devizahitel pertársaság (1) devizahitel semmis (2) devizahitel sikerek (3) devizahitel ügyvéd (4) devizahitel végrehajtás (3) devizahitel végrehajtás portfolioblogger devizahitel per hitel sikerek devizahitel megoldások devizahiteles ügyvéd (1) devizhaitel megoldások (1) devizhitel megoldások (1) diákhitel (2) egyoldalú szerződésmódosítás (17) eladósodás (68) elérhetőség (1) életbiztosítás (2) elévülés (1) előadás (1) előtörlesztés (1) erste (19) eszközkezelő (3) etikai kódex (3) Európai Bíróság (5) európai bíróság devizahitel (5) felhívás (3) fhb (1) fizetési meghagyás (4) fizetési nehézség (114) fmh (1) folyószámlahitel (3) forinthitel (8) forintosítás (5) futamidő (2) gvh (1) gvh bírság (1) hazai bankok (4) hírek (15) hitelbírálat (4) hitelezés szigorítása (28) hitelfelvétel (1) hitelintézetek (1) hitelkárosultak (7) hitelkártya (5) hitelkiváltás (4) hitelösszevonás (3) hitelsikerek (20) hitel sikerek (122) hitel törlesztő részletek (1) humor (1) ingatlanpiac (2) Intrum (1) Intrum Justitita (1) jelzáloghitel (38) k&h (2) kapcsolat (1) kásler devizahitel (2) khr lista (3) kilakoltatás (1) kilakoltatás stop (1) közjegyzők (1) kúria (3) lakásárak (1) lakáshitel (80) lánctartozás (1) magyar (1) magyar bankok (4) matolcsy (3) Matolcsy (2) Mészáros Lőrinc (1) mkb (6) mkb bank (1) mnb (4) modern adósrabszolgaság (3) ócsa lakópark (1) okirat-hamisítás (1) olvasói levél (94) orbán devizahitel (3) Orbán hitel (1) orbán viktor devizahitel (2) otp (10) otp bank (1) pénzügyi tanácsadó (15) portfolioblogger (330) pszáf (7) raiffeisen (6) robbantás (1) sajtóanyag (5) segítség (49) sikersztori (1) szakértői sarok (12) személyes történet (2) személyi hitel (7) takarékszövetkezet (1) tanácsok (54) társadalmi szolidaritás (2) tartozás (38) ucb (3) undefined (1) unicredit (1) üzenet (4) van megoldás (5) végrehajtás (50) végrehajtási eljárás (6) végtörlesztés (9) vélemény (39) versenyhivatal (1) volksbank (1) Címkefelhő

Portfolio Blogger

Portfolio hírbox

Ezt most megköszönhetjük Orbánnak

2017.05.30. 19:46 | Élet a hitel után

 

Sokszor ekéztük a jelenlegi kormány-t a dilettáns "adóstemetőmentő" csomagjai miatt, most mégis dicsérnünk kell: Ragyogó és bátor húzás az, amire Orbánék készülnek az ún. családtámogatási program bevezetésével. Mivel vészesen közeledünk a kampányidőszakhoz, ezért állítható: A programmal nemcsak a családok, hanem Orbánék is sokat nyerhetnek - feltéve, ha van egy kis eszük és elég tökösek is.

Emlékezhetünk: Négy évvel ezelőtt slágertéma volt médiában a devizahitel, valamint az "adósmentő" csomagok kidolgozása és a bankok ekézése. Ennek oka akkor egyszerű volt: Egyrészről közeledtek a választások, Orbánék pedig igyekeztek minél több választót, így a több százezer (millió) devizahitelest a maguk oldalára állítani. Ezért elég trükkös megoldást eszeltek ki: Elhúzták a témát egészen a választásokig. 

Sokat mondó, hogy most hasonló téma került terítékre és ugyancsak a választások közeledtével: A miniszterelnök néhány nappal ezelőtti bejelentése szerint családtámogató programokat indítanak be - amik jelentős részt a családok adósságainak enyhítésére irányulnak.

De mi a szösz az a családtámogató program? Hoz ez egyáltalán bármit?

"Ahol elfér három, ott elfér négy, sőt öt is" - Mi van???

A témáról lehet cinikusan beszélni - és kevésbé cinikusan is... A lényeg, amit már mindenki tud: Magyarország lakossága évtizedek óta fogyóban, az elmúlt két-három évtizedben nagyjából egymillió ember "szivárgott" el az országból. Ennek csak egyik oka a gazdasági kivándorlás, a másik - még jelentősebb - pedig, hogy egyre kevésbé szeretnének szülni a nők. Pontosabban egyre kevesebb olyan pár van, ami felvállalja a gyerekszüléssel és neveléssel járó anyagi, szociális, stb. megpróbáltatásokat. Az okokba ezen a blogon nem mennénk bele.

A lényeg, hogy valamit ki kell találni, mert a lakosság fogyása a gazdaság - ezáltal mindenki - számára is súlyos dilemmákat jelent. 

De mit lehet tenni?

A választ Orbánék is keresik, s - remélhetőleg - meg is találják. Orbán Viktor múlt heti bejelentése szerint családtámogató, tehát a gyerekek születését és nevelését támogató programok kerülnek bevezetésre. 

Az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó intézkedés lehet a lakáshitelek egy részének, konkétan egymillió forintnak az elengedése. Ezt azok a családok kaphatják, akiknek három, vagy több gyermekük van. Úgy tűnik, azonban, hogy a korábbi "csodafegyvert", a CSOK-ot is igény bevevők nem élhetnek ezzel a lehetőséggel. 

Érdekes az az intézkedés is, amely szerint azoknak a nőknek, akiknek diákhitelük - és egyúttal gyerekük - van, lehetőségükben áll "leszámolni" akár a teljes tartozásukkal. Ha két gyermekük van, akkor a diákhitel felével, ha három, vagy több, akkor a diákhitelük teljes összegével. 

További "pénzügyi" tartalmú intézkedés a családi adókedvezmény mértékének jelentős emelése.

A bejelentés során Orbán valami olyasmit magyarázott, hogy ahol megfér három, ott megfér négy, vagy akár öt is (nem szó szerint idéztünk). Hogy pontosan mire utalt, azt Orbán ilyen mondásainál soha nem lehet tudni, de nyilván arra gondolt és arra buzdította a családokat, hogy vállaljanak gyermeket. Akár négyet, vagy ötöt.

De ez lehetséges manapság?

"Az irány jó"

 

Több szakember is úgy foglalt állást, hogy ez az "irány jó". Vagyis jó irányba indultak el Orbánék. Tulajdonképpen ez az egyik azon kevés intézkedés közül, amelybe nehezen lehet belekötni - akár szeretjük Orbánékat, akár nem. 

A népességfogyás valóban súlyos dilemma és az is igaz, hogy még nem találtak fel alternatívát a családi kapcsolatok pótlására sem. Még ma is a család jelenti a legnagyobb védelmet az emberek számára, ha valami baj történik, ha valamilyen anyagi nehézség jön el az ember életébe.

Szintén fontos lenne belátni, hogy nincs a családoknak szüksége van lakásra, házra - tehát egy megfelelő helyre, ahol élhetnek. Ezt pedig manapság, a 120-150 ezer forintos koldusfizetések világában manapság sokaknak csak hitelből lehet megoldani. Nagyon kell tehát a hitelfelvételeknél a segítség.

Ez a néhány intézkedés jól hangzik, összességében azonban nem elég - tovább kell menni ezen az úton. Természetesen nem tarthat el az állam mindenkit, nincs annyi pénze. De a családokat mindenképpen támogatni kell.

A diákhitelek tekintetében is végre történt valami: A diákhitelek rendkívül inkorrekt módon lettek kiszórva a kétezres években. Kamatos-kamattal olyan fiataloknak, akik utána munkát sem nagyon tudtak találni. NÉmetországban a diákhitelhez hasonló konstrukciók nemhogy ilyen szintű kamatozás nélkül, hanem úgy lettek kiszórva, hogy azt a végzett fiataloknak nem kellett teljes mértékben visszafizetniük (kb. 50%-át).

A lényeg tehát, hogy Orbánéknak a sok kritika után kijár most a dicséret is. Nyilván tudjuk, hogy itt a nyakunkon a kampány, hogy ezekkel az intézkedésekkel sokszor csak a szavazatokra mennek, de akkor is. Erre mondhatjuk, hogy így tovább. 

 

 

Címkék: vélemény jelzáloghitel devizahitel portfolioblogger adósmentő csomag devizahitel per hitel sikerek devizahitel megoldások devizahiteles ügyvéd állami megoldás Orbán hitel

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr1612552275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bankvezér 2017.05.30. 22:28:25

A poszt szerzője úgy örül Orbán ígéretének, mintha nem tudná, hogy Orbán az emberek pénzét adja vissza nekik . Már, ha valóban visszaadja majd és nem csak ígérget.

DoctorMorreau 2017.05.30. 23:03:10

Nahát, végre nem egy Orbánt fikázó cikk ezen a blogon
Ez most tényleg jó húzás

bankvezér 2017.05.31. 10:55:20

@DoctorMorreau: : Szép is, amikor nem lop el mindent a politikus, hanem egy részét meghagyja a károsultaknak. :)))

Kocsis Zsuzsa 2017.06.08. 01:40:55

@bankvezér: jé itt tudok hozzászólni :)