Hitelkárosultak blogja

ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
banki ügyekben (klikk ide)
ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
végrehajtási ügyben (klikk ide)

Bemutatkozás

Kedves Látogatónk!

Oldalunk, a hitelkarosultak.blog.hu egy olyan civil kezdeményezésre létrejövő társadalmi fórum, amely lehetővé teszi az adósságcsapdába kerülők, a hitelkárosultak, a hitelpiaci lehetőségek iránt érdeklődők, valamint a szakmai (pénzügyi – jogi) és társadalmi szervezetek, továbbá a pénzügyi piacokon jártas magánszemélyek kapcsolatfelvételét, párbeszédét.

Kérjük olvasson tovább...

Felhívás!

Hitelkárosultak blogja

Padlóra küldött egy rosszul megválasztott hitel? Oszd meg a sztorid, hogy mások is tanulhassanak belőle!

E-mail

Újdonság!

Bedőlt a hiteled? Kopogtat a végrehajtó? Perelnéd a Bankot? Nincs reménytelen helyzet! Mostantól a blogon keresztül konkrét segítséget is kaphatsz, vagy látogass el az alábbi weboldalra:

www.bankihitelkarosultak.hu

Facebook

Friss topikok

Címkék

adókedvezmény hitel (1) adósmentő csomag (1) adósság (2) aegon (1) ajánló (10) állami megoldás (1) árfolyamgát (4) árfolyamrés (1) árfolyamrögzítés (2) árverezés (11) áthidaló kölcsön (4) átverés (6) autóhitel (1) autó hitel (2) axa (6) axa bank (1) bank (6) bankérdekek (1) bankfelügyelet (23) banki költségek (53) banki perek (5) bankok (3) bankszövetség (6) bank válaszol (6) bedőlt hitel (87) behajtás (29) bhke (1) budapest bank (3) Budapest Bank (1) céges sikersztori (1) cetelem (1) cib (4) citibank (1) credithill (20) családi csődeljárás (1) csalás (3) csok (1) devizahitel (253) devizahiteles ügyvéd (123) devizahitel állami megoldás (45) devizahitel egyezség (2) devizahitel európai bíróság (4) devizahitel hibás termék (4) devizahitel közérdekű kereset (1) devizahitel kúria (3) devizahitel megoldás (4) devizahitel megoldások (114) devizahitel per (136) devizahitel perek (5) devizahitel pertársaság (1) devizahitel semmis (2) devizahitel sikerek (3) devizahitel ügyvéd (4) devizahitel végrehajtás (3) devizahitel végrehajtás portfolioblogger devizahitel per hitel sikerek devizahitel megoldások devizahiteles ügyvéd (1) devizhaitel megoldások (1) devizhitel megoldások (1) diákhitel (2) egyoldalú szerződésmódosítás (17) eladósodás (68) elérhetőség (1) életbiztosítás (2) elévülés (1) előadás (1) előtörlesztés (1) erste (19) eszközkezelő (3) etikai kódex (3) Európai Bíróság (5) európai bíróság devizahitel (5) felhívás (3) fhb (1) fizetési meghagyás (4) fizetési nehézség (114) fmh (1) folyószámlahitel (3) forinthitel (8) forintosítás (5) futamidő (2) gvh (1) gvh bírság (1) hazai bankok (4) hírek (15) hitelbírálat (4) hitelezés szigorítása (28) hitelfelvétel (1) hitelintézetek (1) hitelkárosultak (7) hitelkártya (5) hitelkiváltás (4) hitelösszevonás (3) hitelsikerek (20) hitel sikerek (122) hitel törlesztő részletek (1) humor (1) ingatlanpiac (2) Intrum (1) Intrum Justitita (1) jelzáloghitel (38) k&h (2) kapcsolat (1) kásler devizahitel (2) khr lista (3) kilakoltatás (1) kilakoltatás stop (1) közjegyzők (1) kúria (3) lakásárak (1) lakáshitel (80) lánctartozás (1) magyar (1) magyar bankok (4) Matolcsy (2) matolcsy (3) Mészáros Lőrinc (1) mkb (6) mkb bank (1) mnb (4) modern adósrabszolgaság (3) ócsa lakópark (1) okirat-hamisítás (1) olvasói levél (94) orbán devizahitel (3) Orbán hitel (1) orbán viktor devizahitel (2) otp (10) otp bank (1) pénzügyi tanácsadó (15) portfolioblogger (330) pszáf (7) raiffeisen (6) robbantás (1) sajtóanyag (5) segítség (49) sikersztori (1) szakértői sarok (12) személyes történet (2) személyi hitel (7) takarékszövetkezet (1) tanácsok (54) társadalmi szolidaritás (2) tartozás (38) ucb (3) undefined (1) unicredit (1) üzenet (4) van megoldás (5) végrehajtás (50) végrehajtási eljárás (6) végtörlesztés (9) vélemény (39) versenyhivatal (1) volksbank (1) Címkefelhő

Portfolio Blogger

Portfolio hírbox

Külföldiek nyelik le az eladósodott magyarok lakásait

2017.04.28. 07:28 | Élet a hitel után

Megdöbbentő statisztika: Budapesten tízből két lakás külföldiek kezébe kerül. A belvárosban és az előkelőbb kerületekben ez az arány még rosszabb. A statisztikai adatokat nézve pedig úgy tűnik, saját országukban válhatnak kiszolgáltatottá a magyarok: Az ellentmondásos trend egyik okozója ugyanis nem feltétlenül Budapest gazdasági erejének növekedése, hanem az eladósodás - leginkább pedig a hitelválságba kerülő magyarok kényszerhelyzete. 

A globalizmus korszakában a külföldi tulajdon arányának enyhe emelkedése nem lenne tragikus, a magyarországi helyzet kapcsán mégis sajnálkozhatunk. 

A statisztikai adatokat összevetve ugyanis úgy tűnik: Nem gazdasági centrumok kiépülése, hanem sokkal inkább a magyarok pénztelensége és kiszolgáltatottsága az oka annak, hogy külföldiek (egyre emelkedőbb mértékben ázsiaiak) vásárolják fel a magyar ingatlanokat. 

Nézzük az adatokat!

Egyre több az ázsiai vásárló

A NAV adataiból látható, hogy a  legfeltűnőbb az ázsiai vásárlók arányának emelkedése: mintegy fél évtized alatt megduplázódott a számarányuk, mintegy 17%-ról 33%-ra. A Nyugat-Európában is egyre nagyobb arányban jelen levő kínaiak Magyarországon is "nagybevásárlást" tartanak: Az elmúlt két évben több ezer ingatlan került kínai vevők kezébe. 

Az ázsiai érdeklődés oka nyilvánvalóan Ázsia gazdasági súlyának erősödése és egyúttal az ázsiai populáció jelentős növekedése. 

Ami az összes külföldi vevőt illeti, míg 2015-ben több mint 8 ezer külföldi vett ingatlant, addig ez a szám 2016-ban akár a 10 ezret is elérhette. Ez mindenképpen óriási és figyelemre méltó számadat, ugyanis a jelenlegi tendenciák alapján ez valószínűsíthető: Ez még csak a kezdet!

Az EU-s vásárlók számaránya továbbra is meghaladja azonban az EU-n kívülieket, így az ázsiaiakat, azonban az arányuk hozzájuk képest valamelyest csökken az utóbbi években (abszolút, úm. "darabszámban" azonban természetesen nő). 

Természetesen a külföldiek érdeklődésének középpontjában Magyarország büszkesége, az ország szíve, Budapest, annak is a belső kerületei állnak. A "puccos" budai lakások, a VII., VI., V. kerületi egyre népszerűbbek számukra. 

De mi okozza ezt a tendenciát? Örülhetünk ennek?

Tíz éve lakást vett, most már albérletért kuncsorog a magyar

A válasz sajnos nem feltétlenül pozitív. A globalizmus természetesen mindenféleképpen szerepet játszik, de még jelentősebb jelenleg a magyarok gazdasági súlytalansága, pénztelensége. És itt is kiugró szerepet játszik a devizahitel-válság.

Devizahitelek ugyan hivatalosan már nincsenek, az egykori devizahitelesek tízezrei vannak még továbbra is bajban. Sokukat a kilakoltatás fenyegeti.

Ami komoly veszély! Tavaly több mint ezerszer (!) kezdeményeztek már a bankok kényszerintézkedést, vagyis az adósok ingatlanainak végrehajtását a végrehajtóknál. Ez a szám négyszer több, mint azt megelőzően és ez csak erősödhet ebben az évben. Nagy a baj még mindig, ahogyan azt blogunk már a kormányzat látszatintézkedéseit követően is megírta. 

Jellemző kép, hogy tízezrek kényszerültek feladni a hitelből kb. tíz éve vett lakásukat és ma már albérletért kuncsorognak. Ez a tendencia Magyarországon, ami nyilván azt is eredményezi, hogy az albérletek továbbdrágulnak, ráadásul emiatt egyre több a befektető. Más szóval az ingatlanhiéna, aki az eladósodott magyarokon élősködik.

Sajnos, részben emiatt menekülnek ki oly sokan külföldre is, ami még szomorúbbá teszi az összképet. 

Mindenképpen küzdeni kell tehát tovább, mert hosszú távon az ország elhagyása sem jelent megoldást. (Főleg, hogy Nyugat-Európába is özönlenek a külföldiek, Európán kívülről is.)

Kérjük, aki tehát nehéz helyzetben van, ne adja fel, továbbra is keresse a megoldást!

 

Amennyiben Ön érintett a témában és segítséget keres, írjon a valsagstabok@gmail.com címre vagy látogasson el awww.bankihitelkarosultak.hu oldalra és vegye fel a kapcsolatot olyan szakemberekkel, akik valódi segítséget nyújthatnak problémája megoldásában.

 

Címkék: lakáshitel ingatlanpiac portfolioblogger devizahitel per hitel sikerek devizahitel megoldások devizahiteles ügyvéd

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr7012459559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

főkolompos · http://fokolompos.blog.hu/ 2017.04.28. 08:00:41

szuper, hogy van ilyen blog, de korán reggeli ennyi szakmaiatlan populizmus egy kicsit azért sok, pláne a portfolió címlapjától.

DoctorMorreau 2017.04.28. 10:37:24

@főkolompos:

Fõokos,
Elàrulnàd, h Ebbe mi a populizmus?
Csak a vak nem látja, h iparszerūen árúsítjàk ki a bp-i lakàsokat kūlfōldi vevõknek.
Sok magyar kōzbe meg húz kifele, m pénze nincs h bérleti díjat, v hitelt fizessen.
Nekem is vannak ilyen ismerõseim, sajnos.

DoctorMorreau 2017.04.28. 10:39:39

Azt azért megkérdezném a kínaiaktól, h mi a frászt csinàlnak itt, mibõl élnek?
M hogy egyik se trabival nyomja...

looking4 2017.04.28. 11:48:32

Érdekes és EGYOLDALÚ megközelítés amit a cikk sugall... mindenki a saját pozíciója alapján mond véleményt jó-e ha növekszik a külföldi vásárlók száma.

Arról nem írnak, hogy azáltal hogy emelkednek az árak MINDENHOL (részben a külföldiek miatt) a deviza hitelesek is végre ki tudnak szállni a csapdából akár úgy is hogy valami pénzük marad, míg korábban csak adósság maradt volna csak.

Amúgy meg a napnál világosabb hogy itthon is ki fognak lőni az ingatlanárak (BP) csakúgy mint minden fővárosban az EU-ban!