Hitelkárosultak blogja

ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
banki ügyekben (klikk ide)
ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
végrehajtási ügyben (klikk ide)

Bemutatkozás

Kedves Látogatónk!

Oldalunk, a hitelkarosultak.blog.hu egy olyan civil kezdeményezésre létrejövő társadalmi fórum, amely lehetővé teszi az adósságcsapdába kerülők, a hitelkárosultak, a hitelpiaci lehetőségek iránt érdeklődők, valamint a szakmai (pénzügyi – jogi) és társadalmi szervezetek, továbbá a pénzügyi piacokon jártas magánszemélyek kapcsolatfelvételét, párbeszédét.

Kérjük olvasson tovább...

Felhívás!

Hitelkárosultak blogja

Padlóra küldött egy rosszul megválasztott hitel? Oszd meg a sztorid, hogy mások is tanulhassanak belőle!

E-mail

Újdonság!

Bedőlt a hiteled? Kopogtat a végrehajtó? Perelnéd a Bankot? Nincs reménytelen helyzet! Mostantól a blogon keresztül konkrét segítséget is kaphatsz, vagy látogass el az alábbi weboldalra:

www.bankihitelkarosultak.hu

Facebook

Friss topikok

Címkék

adókedvezmény hitel (1) adósmentő csomag (1) adósság (2) aegon (1) ajánló (10) állami megoldás (1) árfolyamgát (4) árfolyamrés (1) árfolyamrögzítés (2) árverezés (11) áthidaló kölcsön (4) átverés (6) autóhitel (1) autó hitel (2) axa (6) axa bank (1) bank (6) bankérdekek (1) bankfelügyelet (23) banki költségek (53) banki perek (5) bankok (3) bankszövetség (6) bank válaszol (6) bedőlt hitel (87) behajtás (29) bhke (1) Budapest Bank (1) budapest bank (3) céges sikersztori (1) cetelem (1) cib (4) citibank (1) credithill (20) családi csődeljárás (1) csalás (3) csok (1) devizahitel (253) devizahiteles ügyvéd (123) devizahitel állami megoldás (45) devizahitel egyezség (2) devizahitel európai bíróság (4) devizahitel hibás termék (4) devizahitel közérdekű kereset (1) devizahitel kúria (3) devizahitel megoldás (4) devizahitel megoldások (114) devizahitel per (136) devizahitel perek (5) devizahitel pertársaság (1) devizahitel semmis (2) devizahitel sikerek (3) devizahitel ügyvéd (4) devizahitel végrehajtás (3) devizahitel végrehajtás portfolioblogger devizahitel per hitel sikerek devizahitel megoldások devizahiteles ügyvéd (1) devizhaitel megoldások (1) devizhitel megoldások (1) diákhitel (2) egyoldalú szerződésmódosítás (17) eladósodás (68) elérhetőség (1) életbiztosítás (2) elévülés (1) előadás (1) előtörlesztés (1) erste (19) eszközkezelő (3) etikai kódex (3) Európai Bíróság (5) európai bíróság devizahitel (5) felhívás (3) fhb (1) fizetési meghagyás (4) fizetési nehézség (114) fmh (1) folyószámlahitel (3) forinthitel (8) forintosítás (5) futamidő (2) gvh (1) gvh bírság (1) hazai bankok (4) hírek (15) hitelbírálat (4) hitelezés szigorítása (28) hitelfelvétel (1) hitelintézetek (1) hitelkárosultak (7) hitelkártya (5) hitelkiváltás (4) hitelösszevonás (3) hitelsikerek (20) hitel sikerek (122) hitel törlesztő részletek (1) humor (1) ingatlanpiac (2) Intrum (1) Intrum Justitita (1) jelzáloghitel (38) k&h (2) kapcsolat (1) kásler devizahitel (2) khr lista (3) kilakoltatás (1) kilakoltatás stop (1) közjegyzők (1) kúria (3) lakásárak (1) lakáshitel (80) lánctartozás (1) magyar (1) magyar bankok (4) matolcsy (3) Matolcsy (2) Mészáros Lőrinc (1) mkb (6) mkb bank (1) mnb (4) modern adósrabszolgaság (3) ócsa lakópark (1) okirat-hamisítás (1) olvasói levél (94) orbán devizahitel (3) Orbán hitel (1) orbán viktor devizahitel (2) otp (10) otp bank (1) pénzügyi tanácsadó (15) portfolioblogger (330) pszáf (7) raiffeisen (6) robbantás (1) sajtóanyag (5) segítség (49) sikersztori (1) szakértői sarok (12) személyes történet (2) személyi hitel (7) takarékszövetkezet (1) tanácsok (54) társadalmi szolidaritás (2) tartozás (38) ucb (3) undefined (1) unicredit (1) üzenet (4) van megoldás (5) végrehajtás (50) végrehajtási eljárás (6) végtörlesztés (9) vélemény (39) versenyhivatal (1) volksbank (1) Címkefelhő

Portfolio Blogger

Portfolio hírbox

Elindult az első devizahiteles pertársaság pere!

2013.03.05. 10:46 | Élet a hitel után

A pertársaság tagjai átlagosan 15 milliót vettek fel, 9 milliót visszafizettek ... és még 27 millió forinttal tartoznak

Hétfőn a Fővárosi Bíróságon megindult az első olyan peres eljárás, amelyet devizahiteleik miatt eladósodott magánszemélyek együttesen, pertársaságba tömörülve indítottak. A pertársaság tagjai bíznak abban, hogy összefogásuk ténylegesen eredményeket hozhat, változásokat generálva a bankok és a devizahiteleik miatt eladósodottak közötti bírósági peres eljárások lefolyásában.

A bírósági peres eljárásokkal kapcsolatosan leginkább mérvadó, azaz a polgári perrendtartásról szóló törvény szerint több személy - felperesként - együtt indíthat pert, illetőleg több személy - alperesként - együtt is perelhető meghatározott feltételek fennállta esetén. Ilyen feltétel, ha a per tárgya olyan közös jog, illetőleg közös kötelezettség, amely csak egységesen dönthető el, vagy ha a perben hozott döntés a pertársakra a perben való részvétel nélkül is kiterjedne, vagy ha a perbeli követelések ugyanabból a jogviszonyból erednek. Abban az esetben is létrejöhet pertársaság, ha a perbeli követelések hasonló ténybeli és jogi alapból erednek, és ugyanannak a bíróságnak az illetékessége mindegyik alperessel szemben megállapítható.

Ezek közül a feltételek közül a legelső, illetőleg az utóbbi állhat fenn a devizahiteleik miatt eladósodottak vonatkozásában. Eleddig azonban egyetlen esetben sem sikerült a devizahiteleseknek pertársaságként peres eljárásban fellépniük.

Legutóbb, március 5-én azonban megindult az első olyan bírósági eljárás, amelyben már az adósok közösen próbálják meg érvényesíteni jogaikat a bankokkal szemben. A per tárgyának értéke mintegy 200 millió forint, összesen pedig kb. 30 szerződés rendelkezéseit kívánják felülvizsgáltatni.

A pertársaság tagjai, az adósok szerint legnagyobb problémájuk egyáltalán nem a fizetési kötelezettség, hanem az, hogy a bankok olyan mértékben emelik a kötelezettségeiket, hogy képtelenek tartani a lépést. (Valljuk be, a jelenlegi gazdasági helyzetben ez nem is csoda!)
Számításaik alapján átlagosan 15 millió forintot vettek fel a pertársaság tagjai, amelyből már 9 milliót sikerült is visszafizetniük. A probléma azonban ott kezdődik, hogy a bankok még mindig több, mint 25 millió forintos tartozást tartanak nyilván.

A pertársaság egyik tagja szerint a fellépésük azt mutatja, hogy igenis mernek már az emberek érdekeik védelmében fellépni, nem engedik kihasználni magukat. "A devizaadósok egy része felébredt. Gondolkodik, tanul, nyomoz, kiderít, következtet, cselekszik, segíti egymást, megbízik a másikban. A pertársaságnak ez az üzenete." - magyarázza az egyik felperes.

Címkék: eladósodás devizahitel portfolioblogger devizahitel per devizahitel pertársaság

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr125117596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bankvezér 2013.03.05. 13:06:32

"...az adósok szerint legnagyobb problémájuk egyáltalán nem a fizetési kötelezettség, hanem az, hogy a bankok olyan mértékben emelik a kötelezettségeiket, hogy képtelenek tartani a lépést. (Valljuk be, a jelenlegi gazdasági helyzetben ez nem is csoda!)"

Ugyan már gazdasági helyzet...Egyszerűen arról van szó, hogy a bank emeli a törlesztő részletet. Minél több pénzt akar, hiszen ezért hozta létre a "devizahitelt".

közgáz1991 2013.03.05. 13:19:36

A bankok csalnak a kamattal, a kezelési költséggel, az árfolyamréssel és még ki tudja mivel csapják be az embereket. Utána meg kioktatják az adósokat, hogy magas a nem fizetők aránya és ezért nem csökkentik a terheket. Az igazság az,hogy azért magas a nem fizetők aránya, mert a szemét,kapzsi bankok az egekbe emelték a részleteket. A bankok nincsenek tisztába a legalapvetőbb ok-okozati összefüggésekkel sem.

rug82 2013.03.08. 19:06:16

Kedves "hitelkárosultak"! Benne volt a szerződésben, hogy a bank módosíthatja a törlesztőt? Ha igen, akkor KUSSSSSS!

Nancsi 2013.03.10. 18:06:05

@bankvezér: Tartottak-e a fejedhez pisztolyt hogy aláírd a szerződést? Na ugye. Vettél volna fel Ft hitelt. Ja, hogy akkor nem 40 milliós családi házat, csak 12 milliós panelt tudtál volna venni? Bocs, akkor idd meg most a nagyzolásod levét.

bankvezér 2013.03.10. 22:48:38

@rug82:
Figyelj már öreg! Anyukád nem tanított a jó modorra?

bankvezér 2013.03.10. 22:55:14

@Nancsi:
Milyen butaságokat hordasz itt össze? :))
Hogy tartottak volna a fejemhez pisztolyt, amikor a pisztoly nálam volt és én tartottam a hitelfelvevők fejéhez. :))
Én egyébként is ha hitelt veszek fel, akkor kedvezményes hitelt veszek fel , - olyat amilyet te nem kaphatsz, - hiszen én középvezetőként dolgozom a bankban.
:))

zoleee85 2013.03.12. 14:02:43

@rug82: sokan csak ilyen hitelt tudtak felvenni. azt mondták ez van, ez szuper jó, az árfolyam évek óta nem változott, nekik meg hirtelen kellett a pénz és nem 40 milliós házra. Nekem segédmunkás szüleim voltak (már csak édesanyám él) és azért vettek fel gyorsan deviza hitelt mert kiesett volna az ablak a keretből, illetve már beázott a tető és a kémény is megdőlt. ráadásul édesanyám strókot kapott és a jó öreg állami rendszerben azt mondták élete végégig mozgáskorlátozott marad, így Zalából Pestre hordtuk magánorvoshoz ami százezreket emésztett fel (hála istennek teljesen felépült. Így már a devizahitel eredeti törlesztésének közel háromszorosát fizetjük (még sose maradtunk el részlettel!), de már nem bírjuk sokáig. Nekem és bátyámnak is ideje lenne, hogy családot alapítsunk de vidéken szinte mindenki minimálbér közelében keres. Most is kussoljak?

péhuszonegydelux 2013.07.05. 22:42:47

Szentném akusztikusan is hallani: "rug82" től

Kedves "hitelkárosultak"! Benne volt a szerződésben, hogy a bank módosíthatja a törlesztőt? Ha igen, akkor KUSSSSSS!

Remélem lemaradtam valamiről ami miatt csendet szeretett volna teremteni _
legális pálinka főzés és lassan a nemzetidohányagék boltok után lesszlegális szappan is