Hitelkárosultak blogja

ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
banki ügyekben (klikk ide)
ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
végrehajtási ügyben (klikk ide)

Bemutatkozás

Kedves Látogatónk!

Oldalunk, a hitelkarosultak.blog.hu egy olyan civil kezdeményezésre létrejövő társadalmi fórum, amely lehetővé teszi az adósságcsapdába kerülők, a hitelkárosultak, a hitelpiaci lehetőségek iránt érdeklődők, valamint a szakmai (pénzügyi – jogi) és társadalmi szervezetek, továbbá a pénzügyi piacokon jártas magánszemélyek kapcsolatfelvételét, párbeszédét.

Kérjük olvasson tovább...

Felhívás!

Hitelkárosultak blogja

Padlóra küldött egy rosszul megválasztott hitel? Oszd meg a sztorid, hogy mások is tanulhassanak belőle!

E-mail

Újdonság!

Bedőlt a hiteled? Kopogtat a végrehajtó? Perelnéd a Bankot? Nincs reménytelen helyzet! Mostantól a blogon keresztül konkrét segítséget is kaphatsz, vagy látogass el az alábbi weboldalra:

www.bankihitelkarosultak.hu

Facebook

Friss topikok

Címkék

adókedvezmény hitel (1) adósmentő csomag (1) adósság (2) aegon (1) ajánló (10) állami megoldás (1) árfolyamgát (4) árfolyamrés (1) árfolyamrögzítés (2) árverezés (11) áthidaló kölcsön (4) átverés (6) autóhitel (1) autó hitel (2) axa (6) axa bank (1) bank (6) bankérdekek (1) bankfelügyelet (23) banki költségek (53) banki perek (5) bankok (3) bankszövetség (6) bank válaszol (6) bedőlt hitel (87) behajtás (29) bhke (1) budapest bank (3) Budapest Bank (1) céges sikersztori (1) cetelem (1) cib (4) citibank (1) credithill (20) családi csődeljárás (1) csalás (3) csok (1) devizahitel (253) devizahiteles ügyvéd (123) devizahitel állami megoldás (45) devizahitel egyezség (2) devizahitel európai bíróság (4) devizahitel hibás termék (4) devizahitel közérdekű kereset (1) devizahitel kúria (3) devizahitel megoldás (4) devizahitel megoldások (114) devizahitel per (136) devizahitel perek (5) devizahitel pertársaság (1) devizahitel semmis (2) devizahitel sikerek (3) devizahitel ügyvéd (4) devizahitel végrehajtás (3) devizahitel végrehajtás portfolioblogger devizahitel per hitel sikerek devizahitel megoldások devizahiteles ügyvéd (1) devizhaitel megoldások (1) devizhitel megoldások (1) diákhitel (2) egyoldalú szerződésmódosítás (17) eladósodás (68) elérhetőség (1) életbiztosítás (2) elévülés (1) előadás (1) előtörlesztés (1) erste (19) eszközkezelő (3) etikai kódex (3) Európai Bíróság (5) európai bíróság devizahitel (5) felhívás (3) fhb (1) fizetési meghagyás (4) fizetési nehézség (114) fmh (1) folyószámlahitel (3) forinthitel (8) forintosítás (5) futamidő (2) gvh (1) gvh bírság (1) hazai bankok (4) hírek (15) hitelbírálat (4) hitelezés szigorítása (28) hitelfelvétel (1) hitelintézetek (1) hitelkárosultak (7) hitelkártya (5) hitelkiváltás (4) hitelösszevonás (3) hitelsikerek (20) hitel sikerek (122) hitel törlesztő részletek (1) humor (1) ingatlanpiac (2) Intrum (1) Intrum Justitita (1) jelzáloghitel (38) k&h (2) kapcsolat (1) kásler devizahitel (2) khr lista (3) kilakoltatás (1) kilakoltatás stop (1) közjegyzők (1) kúria (3) lakásárak (1) lakáshitel (80) lánctartozás (1) magyar (1) magyar bankok (4) Matolcsy (2) matolcsy (3) Mészáros Lőrinc (1) mkb (6) mkb bank (1) mnb (4) modern adósrabszolgaság (3) ócsa lakópark (1) okirat-hamisítás (1) olvasói levél (94) orbán devizahitel (3) Orbán hitel (1) orbán viktor devizahitel (2) otp (10) otp bank (1) pénzügyi tanácsadó (15) portfolioblogger (330) pszáf (7) raiffeisen (6) robbantás (1) sajtóanyag (5) segítség (49) sikersztori (1) szakértői sarok (12) személyes történet (2) személyi hitel (7) takarékszövetkezet (1) tanácsok (54) társadalmi szolidaritás (2) tartozás (38) ucb (3) undefined (1) unicredit (1) üzenet (4) van megoldás (5) végrehajtás (50) végrehajtási eljárás (6) végtörlesztés (9) vélemény (39) versenyhivatal (1) volksbank (1) Címkefelhő

Portfolio Blogger

Portfolio hírbox

Elindult az árfolyamrögzítés: Menedék vagy késleltetett bomba?

2012.04.02. 08:01 | Élet a hitel után

A végtörlesztés miatt elszenvedett állítólagos banki veszteségek kompenzálását is célozta a Magyar Bankszövetség és a Kormány tavaly december 15-ei stratégiai megállapodása, de kifelé többnyire csak azt kommunikálták, hogy a végtörlesztésből kimaradt devizahitelesek nehézségeit jelentősen enyhítő megoldáson dolgoznak.

Nos, meg is érkezett az árfolyamrögzítés új rendszere. A vonatkozó törvénymódosítás április 1-jén lép hatályba. Az előzetes várakozások szerint az intézkedés a reménytelen helyzetbe került adósok 75-95 %-ának segíthet majd.
Nézzük meg, valóban így van-e!

Mi az árfolyamgát, árfolyamrögzítés?

Az, amikor a pénzügyi intézmény a rögzített árfolyam alkalmazási időszaka alatt svájci frank esetén a 180 HUF/CHF, euró esetén a 250 HUF/EUR, japán jen esetén a 2, 5 HUF/ JPY árfolyamot alkalmaz a rendszerbe felvett adósok törlesztése elszámolása során, és nem a piaci árfolyamot.
A felvételt azok az adósok igényelhetik, akiknek devizakölcsöne – folyósításkori árfolyamon számolva – 20 millió forintnál nem volt nagyobb, és nincs 90 napot meghaladó fizetési késedelmük.
Újdonság, hogy a devizakölcsön fogalmát kiterjesztették a pénzügyi lízingre is, így az új árfolyamgát-rendszerbe való felvételt 2012 végéig a lízingbe vevők is kezdeményezhetik,
amennyiben a lízingszerződést 2011. december 15-e előtt már megkötötték.
Az érintett adósokat három ütemben fogadják a bankok. Április-május a közalkalmazottak, köztisztviselők időszaka, június a minden más lakáscélú hitellel rendelkezőé, a harmadik,
szeptembertől kezdő időszakban pedig a szabad felhasználású jelzáloghitelesek ügyével
foglalkoznak majd a bankok.

A gyűjtőszámla

Az árfolyamrögzítés időszaka alatt, vagyis 60 hónapig (5 év), de legfeljebb 2017. június 30-áig a gyűjtőszámlán halmozódik a rögzített árfolyam és a piaci árfolyam közötti különbség, igaz csak a kölcsön tőke része után számítva, de ez kamatozik. Vagyis az árfolyam-különbözet összegyűlt összegét kamatostul kell majd a kedvezményes időszak lejártát követően megfizetni a rendszerbe belépő adósnak.
Semmi sincs ingyen! Az, ami első látszatra könnyebbségnek tűnik, lehet, hogy a másodikra,
vagyis az ötödik év után már nehézségnek, amikor kiderül az addig felhalmozott adósság
összege. Igaz, ennek fejében az időszak alatt a tőke után nem kell kamatot fizetni, mert azt a bank és az állam fele-fele arányban átvállalja.

Nézzünk egy példát. Ha valakinek a tőkerészlete, tehát a kamat nélküli törlesztőrészlete,
havi 260 CHF, akkor a 180 forint és (a jelenlegi piaci) 243 Ft-os árfolyamkülönbség 60 hónap alatt 982 800 Ft-ra gyűlik össze, amely összeg még növekszik az ügyleti kamattal is. Az árfolyamgát időszakában az adós havi 46 800 Ft-os tőkerészt (szemben a piaci árfolyamon számolt 63 180 Ft-tal) törleszt majd, és 60 hónap alatt összesen 2 808 000 Ft-ot fog a banknak fizetni. A példa szerint a fizetési nehézséggel küszködő devizahitel-adósnak átmeneti fellélegzést jelenthet a mintegy havi 16 380 Ft-tal kevesebb kiadás, de vajon megéri?

Nézzük meg, mi történik a rendszer kifutása után

Újból piaci (ami lehet alacsonyabb, de magasabb is, mint a jelenlegi) árfolyamon kell
fizetni a törlesztőrészletet, de már a kamattal együtt, amely változó, vagyis a banki
gyakorlat szerint folyamatosan nő. A havi törlesztésekhez hozzáadódik a gyűjtőszámlán
felhalmozódott összeg és annak ügyleti kamata, így öt év múlva a jelenleginél jóval nagyobb teherrel kell szembenéznie az árfolyamgátat választó adósnak.

Kinek ajánlható?

Annak, aki jelenleg is jó adós, és az árfolyamgát időszaka alatti megtakarítása, esetleg annak befektetéséből származó nyeresége az időszak lezárást követően megnövekedő részleteire elegendő lesz.
Annak az adósnak, aki már most is csak nagy nehézségek árán fizeti a részleteket, kis
könnyebbséget jelenthet, időt nyerhet. De, ha már eddig is fizetési késedelembe esett, vagy már közel volt a bedőléshez, öt év múlva sem lesz másként a megnövekedett terhekkel.
Gondolja át, mi várható anyagi, családi életében a következő öt évben! Egzisztenciálisan tud-e erősödni, vagy egy váratlan krízishelyzet mindent felboríthat? A tényeket, a számokat vegye alapul, ne a vágyait! Gondolja át, hogy a felvett kölcsönhöz képest, most mennyi a kölcsön összege! Duplája vagy még több? Milyen hosszú a futamidő?
Ha kérdésekre nincs pozitív válasza, akkor a rögzített árfolyamon való törlesztés is csak
ablakon kidobott pénz. Ha a mostani költségvetése kevés vagy épphogy elég a törlesztésre, akkor öt év múlva is az lesz.

A pénzügyi rendszer működését ismerő személyek szerint, a devizaadósoknak kínált újabb mézesmadzag csak a bankoknak jó. Ugyanis így még legalább öt évig lehúzhatják a maradék bőrt az adósokról (és az államról az állami garancia miatt), de öt év múlva, ha sorra dőlnek be az árfolyamgáttal késleltetett hitelek, megindul majd a második nagy végrehajtási-kilakoltatási hullám.

Mindenkinek csak azt tanácsolhatjuk, jobban jár, ha előre gondolkodik! Akinél egyértelműen
látható, hogy csak késleltethető a folyamat, ne várja meg a hitel bedőlését, sürgősen kezdje meg a menekülő útvonal kiépítését!
 

Nem érinthetetlenek a bankok! Úgy tűnik, hogy a bírósági gyakorlat is kedvező irányba fordul az adósok, a fogyasztók szemszögéből nézve, és a bankok által alkalmazott tisztességtelen szerződési feltételek megszüntethetők. De ehhez pert kell indítani az adósnak. és meg kell támadnia a kölcsönszerződése vitatható pontjait, hogy visszaszerezze pénzét!
Azoknak, akiknek nincs már idejük egy hosszadalmas procedúrára, egy gyorsabb, „Robin
Hood”-os hitelmentés (életmentés) ajánlott. Speciális jogi-pénzügyi tanácsadó szervezetek egyedi megoldásokkal meggátolhatják a banki végrehajtást és pénzügyi szolgáltatásokkal (pl.:követelés megvásárlásával) helyreállíthatják a devizahitel-adós anyagi helyzetét.
 

(A  blog jogi szakértője- volt bankfelügyeleti és államkincstári osztályvezető jogász- ingyenes jogi tanácsadást nyújt)


 

Címkék: devizahitel portfolioblogger devizahitel per devizahiteles ügyvéd hitelsikerek

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr424349673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2012.03.30. 13:16:47

Pontosan. A bankok ebben a verzióban semmit nem vállalnak a terhekből. a Tehermegosztás csak kamuduma...

pjotr_75 2012.03.31. 16:34:17

Ha már meg kell válaszolni :), akkor időzített bomba.
Te is írod: "Kinek ajánlható? Annak, aki jelenleg is jó adós..", és itt a gond, mert mit is érthetünk ez alatt, hogy valaki jó adós? Az is jó adósnak számít, aki most épp csak ki tudja nyögni a részleteket, de nincs, és nem is volt hátralékban, na pont ezzel a csoporttal lesz gond. Nekik ez most pillanatnyilag tényleg menedék lesz, mert valamennyire fellélegezhetnek, de látatlanba megmondom, hogy amennyivel kedvezőbb lesz ezáltal a törlesztőrészletük, azt fel is fogják élni (nem mondom, hogy azért, mert ilyen a magyar ember, de tedd a szívedre a kezedet, és mondd, hogy nem ismersz olyat, aki ezt fogja tenni), majd a kifutás után ott lesznek, hogy aktuális árfolyamon rájuk szakad az eredeti devizahitel, + a gyűjtőszámla.
Ez a "nesze semmi fogd meg jól" tipikus esete (legalábbis ezen csoport esetében, amiről most beszélek, de mi is, többedmagunkkal devizaadósok már 2-3x áttárgyaltuk a dolgot, és arra jutottunk, hogy isten ments ettől a konstrukciótól), állambácsi elmondhatja, hogy "hát mindent megettünk a devizaadósok érdekében", holott igazából ez csak haladék. A haladék leteltével pedig még nagyobb lesz a gáz, aki még ki tudja nyögni a részleteket, az szerintem nyögje tovább, ezt pedig felejtse el.
Ha csak nem tudtok felmutatni valakit, egy olyan devizapiaci zsenit, aki megmondja, hogy x év múlva hol fog állni a CHF/EUR/JPY a forinthoz képest (szóljatok, ha van, mert aranyba öntjük), akkor ez színtiszta LUTRI.

háténvagyokaz 2012.04.01. 09:16:49

A legnagyobb segítség egy olyan, nemzetközileg is jól fogadott gazdaságpolitika lenne, aminek a következtében az árfolyamok megint 200 ill. 250 Ft közelébe mennének le. Akkor nem kéne hitelkárosultakról beszélni, adósokat menteni a befizetett adókból és ellehetetleníteni a hazai bankrendszert. Minden ilyen adósmentés ad egy-egy újabb pofont a forint-árfolyamnak....:(

Komfort · http://komforthitel.hu 2012.04.01. 11:21:13

Üdv mindenkinek !

Én mindenkinek azt javaslom, ha fizetni tudja akkor is kérje az árfolyamgátat! Viszont azt az összeget ami "felszabadul" ne költse el hanem fektesse be olyan termékbe ahol ez 4-5 éven keresztül gyarapodik. Van ilyen termék !!!
Az az összeg ami ott képződik pontosan elég ahhoz, hogy az árfolyamgát végére megszabaduljon a deviza hitelétől. Nekem van erről egy prezentációm az oldalamon. Nem tudom meg lehet e itt adni ha igen írjatok és közzé teszem!

Kaptabakta 2012.04.02. 19:46:27

@pjotr@gportal.hu:
Valójában az egész devizahitel intézménye egy lutri egy 5-20 éves konstrukcióban. Sajnos előre nem volt látható, hogy az árfolyamok ennyire hektikusak illetve spekulatívak lesznek.
Ez a konstrukció leginkább azoknak kedvez akiknek nincsenek megélhetési problémái de azok már eleve végtörlesztettek (ami nagy általánosságban szintén nem az átlag adósra lett szabva)

Kőmíves Kelemen · http://komkel.blog.hu/ 2012.04.02. 20:00:25

Ahogy előttem irták: ha kiszámitható gazdaságpolitika lenne, és nem szabadságharc, akkor tényleg nem sok értelme lenne az árfolyamrögzitésnek.
De amig 2-3 hónap alatt az euro árfolyama 30 Ft-ot ugrál, addig erre szükség van.

Mi tudjuk fizetni a hiteleket, nem sirunk, de ezt igénybevesszük, holott az árfolyamingadozást is elviseljük.
Viszont ha ekkora szabadságharcos a kormány, akkor szopjon azzal is, hogy a mi kamatunk egy részét állja.

Kaptabakta 2012.04.02. 20:23:02

@Kőmíves Kelemen:
Bizonyos szempontból érthető amit írsz, csak az a gond, hogy nem a kormány fizeti, hanem az adófizetők :s

Kőmíves Kelemen · http://komkel.blog.hu/ 2012.04.02. 20:27:22

@Kaptabakta:
Mi is adófizetők vagyunk.

Fizetjük a sok baromságra a pénzt (átnevezések, díszőrség, tanácsadói szerződések és egyéb mutyik).
Ha a hitelesek fele kihasználja a rögzités lehetőségét, akkor már azt jelenti, hogy a mi adónkból is megy el erre pénz.
Magyarul amit én leadózok, annak egy csepp részét visszakapom a kamattámogatás révén.
Ennyire hadd legyünk már önzőek :)

repecs 2012.04.02. 20:32:30

5 év nagy idő. Van akinek törlesztés,rezsi minimális kaja után 0 pénze marad élni. Akkor inkább éljek 5 évet aztán vigye a bank ha már nem bírom fizetni. 56ezer volt a részlet most 98ezer. Ha 5 évig 25ezerel kevesebb abból már lehet ruhát, cipőt venni esetleg elmenni az állatkertbe esetleg moziba. Mert az elmúlt pár évben ezt nem tehettem meg.

Bocimaster 2012.04.02. 21:02:02

Pont ma kaptam a banktól kedves levelet (meg gondolom a többi axa bankos is), hogy a chf hitelem kamatát megemelik 1.15%al. Milyen érdekes egybeesés, hogy pont mától lehet igényelni a rögzítést.

Légvárak 2012.04.02. 21:17:32

Elmondanám: ez az árfolyamgát az eddigi legnagyobb kamu amit valaha pol. vezetés kitalált. Ma reggel 8-kor OTP, nejem közalkalmazott, dec. 31-ig minden papírt leadott, munkahely igazolt stb. - tehát minden papír ok. Eddigi törlesztőrészlet cca. 46 ezer, nagyon készséges OTP-hölgy a következőket számolta ki: 2017-ig törlesztő fix 41 ezer valamennyi, közben árfolyam diff. külön gyűjtőn, majd 2017-től törlesztő: 131 ezer! Kiszámolta és ő is hitetlenkedett! 5 ezerért bekockáztatni, hogy utána nem tudod fizetni? Fasza. Ezt aki megeszi annak sok szerencsét! Gratulálok minden kedves Fidesz-szavazónak!

johevi 2012.04.02. 21:34:03

Dehogy segít. Fújtak a hajótörött matracába kettőt, később sűllyed el.

Élet a hitel után · http://hitelkarosultak.blog.hu/ 2012.04.02. 21:36:49

@Bocimaster: Bizony bizony! Túl sokan kaptak mostanában ilyen levelet.

kridli 2012.04.02. 23:29:51

De érdekes, hogy egy jogász azt tanácsolja, hogy árfolyamgát helyett inkább pereljen az ember...

recommented 2012.04.02. 23:39:57

@repecs: "Ha 5 évig 25ezerel kevesebb abból már lehet ruhát, cipőt venni esetleg elmenni az állatkertbe esetleg moziba. Mert az elmúlt pár évben ezt nem tehettem meg."

Igen, azért nem tehetted meg, mert felvettél egy hitelt, amiből vettél valamit. Nem a semmire fizetsz.

Severus Tobias Snape (törölt) 2012.04.03. 00:59:25

Én akkor látnám értelmét ennek a konstrukciónak, ha havonta elő lehetne díjmentesen törleszteni a gyűjtőszámlára került tőkerészt.

Így az nem kamatozna 5 évig, és 5 év után is csak a devizahitel törlesztőt kellene fizetni, akkor már normál árfolyamon. Ebben az esetben megérné.

Úgy viszont már nem, hogy felhalmozok egy tartozást, ami addig is már kamatozik, majd abból is csinálnak a végén egy annuitásos forinthitelt, ami miatt még további sok-sok kamatot kell fizetnem a gyűjtőszámla-tartozásra.

brandy12 2012.04.03. 01:03:48

életbiztosítással kombinált lakáshiteles vagyok, így nekem deviza alapon "csak" a kamat és kezelési költség van, így esetemben/esetünkben erősen javallott a konstrukció kihasználása

brandy12 2012.04.03. 01:06:21

nemmellékesen: anno, mikor felvettem a valuta alapú hitelt, azt ígérték, hogy 4-5 éven belül eurónk lesz
forint alapon meg esélytelen volt hitelt felvenni..

Élet a hitel után · http://hitelkarosultak.blog.hu/ 2012.04.03. 10:13:47

@brandy12: Továbbá erősen javallott beperelni a bankot, hogy devizában számolta/számolja kamatot és a kezelési költséget!

Komfort · http://komforthitel.hu 2012.04.03. 15:08:06

@Légvárak:
Ne dőljetek be az első ügyintézőnek !!!
Várni kell 1-2 hetet hogy ők is képbe kerüljenek
Ne legyetek a próba babák.

Légvárak 2012.04.03. 16:54:07

@Komfort: Köszi:D Szóval az OTP kiad egy többoldalas pecsétes számításhalmazt a kezedbe és ennek ne dőljek be? 2 hét múlva meg majd azt mondja: "Bocsi, hazudtunk reggel-délben este, itt egy másik papír ez nem 131 csak 50 ezer"?
Szép lenne:) És a kormány majd azt mondja: "Bocsi ez csak az oligarchák kényszere miatt lehetett" Nevetséges ország...

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2012.05.14. 11:56:04

Hogyan lehetséges az,hogy a 2009.04.15-én felvett lakáshitel folyósításkor átszámolva 268Ft/€ áron történt meg, holott az aznapi közép árfolyam az ERSTE bank szerint 289 Ft volt?

bankvezér 2012.05.15. 21:45:34

@Himpellér:
Jó a kérdés, de a bankodnak kell feltenni.
Én is kíváncsi vagyok, hogy mit fognak hazudni. :)))

bankvezér 2012.05.15. 21:59:21

@brandy12:
A te szívásod ott lesz, hogy természetesen nem fog összegyűlni futamidő végére a tőke. Akár igénybe veszed az árfolyamgátat, akár nem . :((

neomodel 2012.07.20. 23:25:50

Átverés, csőbehúzás az árfolyamgát.

Ezt a konstrukciót maguk a bankok ötlötték ki és mondták tollba. Nekik a sorozatban és egyszerre bedőlő hitelekre céltartalékot kell képezni, a hitelszerződés felmondása is költség, mert közjegyzői okiratba foglalást követően kezdeményezhetik a szerződésbontást, vagy tizedáron eladják a követelést. Nem szeretnék egyiket sem. Inkább most kicsit, látszólag kevesebbet kasszíroznak, az 5 év alatt biztosan kevesebb lesz a bedőlések száma, jobban, tervezhetőbben eloszlik és nem jelentkezik egy időben, rohamszerűen. Ha valaki azt gondolja, hogy a bankok ezt nem számolták ki és nem egyeztették egymással valamint a kormányzattal, az nem ismeri a bankárok észjárását. Soha semmiből nem tanulnak, sohasem lesznek egyenesek és korrektek és soha nem mondanak le a profitjukról meg a bónuszaikról. Tehát ez az elsődleges kizárólag önös profitérdekük, amiért látszólag engednek.
És nem csak azért nem szabad belemenni, mert végső soron futamidőtől függően többszörösen fogod visszaadni az 5 éves könnyítést, hanem azért, mert a bankok pontosan tudják, hogy az eredetileg megkötött hitelszerződések támadhatóak. Márpedig az árfolyamgát igénylésével kapsz egy teljesen új szerződést, az előzőt pedig nem fogod tudni betámadni. Összességében az ügyfeleknek csak hátránnyal jár az egész és lemond arról a jogáról, hogy pereljen. Márpedig ez az egyetlen hatékony megoldás.

neomodel 2012.07.20. 23:42:24

Majd elfelejtettem Komfort ajánlatát véleményezni.

Figyelj Komfort, nem hinném , hogy ez lenne a megfelelő hely és alkalom, hogy fundamentás hitelkonstrukciót akarj eladni. Azért legyél már kicsit belátó, akasztott ember házában sem árulunk kötelet. Érted.
Most nem is beszélve arról az eleve logikátlan feltételezésről, hogy aki bajban van és belemegy ebbe az árfolyamgátas történetbe, az még fizessen mellette egy másik, történetesen fundamentás előtörlesztést, amikor éppen az a problémája, hogy vasa nincs. Ezen az sem segít, hogy hozzájut évi 72 ezer forint állami támogatáshoz, virtuálisan persze.
Az ügyfélnek két hitele lesz, egy devizaalapú (nem az de mindegy most) és egy forintos, piaci forintkamatokkal. A forintos hiteledtől nem tudsz külön megszabadulni, tehát nem engedik, hogy például a fundamentában fölhalmozott pénzedből ezt a hitel külön kifizesd, max. a devizaalapúba tudod betörleszteni és fölvenni hozzá akár egy 4% alatti hitelt, na bumm, lesz egy harmadik hiteled. Király.
Szóval. A fundamentás történethez nem kell árfolyamgát, bárki elindíthatja, bármikor. Azért nem indítja, mert vasa nincs erre.

Komfort, nem kell itt ilyen titokzatosan írogatnod, nem gusztusos így ügyfélre vadászni, ingyen is elmondom bárkinek miként működik ez, csak kérdezzen, ugyanitt.

LUCA 2012.08.27. 11:37:21

Arra szeretnék választ kapni, hogy miként kell érteni a kamat átvállalását a bank és az állam között. Milyen kamatról van szó? Egy plusz kamatról , vagy a fennálló dev.hitel tényleges kamatáról.
Köszönettel

BeaésJános 2012.08.28. 20:12:48

Kedves emberek! Segitséget szeretnék kérni! A nemzetközi eszközkezelő programmjába nem vehettem részt mert 2012 01 01 -én nem volt 180 napos tartozásom a banknál. Erről a pontról se újságban, sem többszöri riportokba a tévében, illetve rádióba nemvolt szó! Jól ki babráltak velünk és a gyerekeinkkel. Ha valaki ugyanebbe a cipőbe jár kérem válaszoljon nekem fontos lenne hogy megtudjam átverés áldozata lettem-e vagy sem? Köszönettel

zünüke 2012.09.04. 23:48:30

Sajnos jól ki van ez találva.Nem csak a 180 napos tartozásra vonatkozólag,hanem sok minden másra is.Például:A férj/feleség az egyiknek rendszeres szociális segélyen kell/kötelező lenni.Ez feltételezem a bérpótló juttatás(22.800)Aztán.Olyanok számításba sem jöhetnek,akik mondjuk nem házastársi vagy élettársi kapcsolatban élnek.Értem ezt arra,hogy ha egy elvált édesanya a gyerekeivel a szüleivel él,vagy egyedül álló akkor már szóba sem állnak vele.