Hitelkárosultak blogja

ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
banki ügyekben (klikk ide)
ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
végrehajtási ügyben (klikk ide)

Bemutatkozás

Kedves Látogatónk!

Oldalunk, a hitelkarosultak.blog.hu egy olyan civil kezdeményezésre létrejövő társadalmi fórum, amely lehetővé teszi az adósságcsapdába kerülők, a hitelkárosultak, a hitelpiaci lehetőségek iránt érdeklődők, valamint a szakmai (pénzügyi – jogi) és társadalmi szervezetek, továbbá a pénzügyi piacokon jártas magánszemélyek kapcsolatfelvételét, párbeszédét.

Kérjük olvasson tovább...

Felhívás!

Hitelkárosultak blogja

Padlóra küldött egy rosszul megválasztott hitel? Oszd meg a sztorid, hogy mások is tanulhassanak belőle!

E-mail

Újdonság!

Bedőlt a hiteled? Kopogtat a végrehajtó? Perelnéd a Bankot? Nincs reménytelen helyzet! Mostantól a blogon keresztül konkrét segítséget is kaphatsz, vagy látogass el az alábbi weboldalra:

www.bankihitelkarosultak.hu

Facebook

Friss topikok

Címkék

adókedvezmény hitel (1) adósmentő csomag (1) adósság (2) aegon (1) ajánló (10) állami megoldás (1) árfolyamgát (4) árfolyamrés (1) árfolyamrögzítés (2) árverezés (10) áthidaló kölcsön (4) átverés (6) autóhitel (1) autó hitel (2) axa (6) axa bank (1) bank (6) bankérdekek (1) bankfelügyelet (20) banki költségek (50) banki perek (4) bankok (3) bankszövetség (6) bank válaszol (6) bedőlt hitel (84) behajtás (27) bhke (1) budapest bank (3) céges sikersztori (1) cetelem (1) cib (4) citibank (1) credithill (20) családi csődeljárás (1) csalás (3) csok (1) devizahitel (250) devizahiteles ügyvéd (120) devizahitel állami megoldás (42) devizahitel egyezség (2) devizahitel európai bíróság (4) devizahitel hibás termék (4) devizahitel közérdekű kereset (1) devizahitel kúria (3) devizahitel megoldás (4) devizahitel megoldások (112) devizahitel per (134) devizahitel perek (5) devizahitel pertársaság (1) devizahitel semmis (2) devizahitel sikerek (3) devizahitel ügyvéd (4) devizahitel végrehajtás (3) devizahitel végrehajtás portfolioblogger devizahitel per hitel sikerek devizahitel megoldások devizahiteles ügyvéd (1) devizhaitel megoldások (1) devizhitel megoldások (1) diákhitel (2) egyoldalú szerződésmódosítás (17) eladósodás (66) elérhetőség (1) életbiztosítás (2) elévülés (1) előadás (1) előtörlesztés (1) erste (19) eszközkezelő (2) etikai kódex (3) Európai Bíróság (5) európai bíróság devizahitel (5) felhívás (3) fhb (1) fizetési meghagyás (4) fizetési nehézség (111) fmh (1) folyószámlahitel (3) forinthitel (8) forintosítás (5) futamidő (2) gvh (1) gvh bírság (1) hazai bankok (3) hírek (15) hitelbírálat (4) hitelezés szigorítása (25) hitelfelvétel (1) hitelintézetek (1) hitelkárosultak (7) hitelkártya (5) hitelkiváltás (4) hitelösszevonás (3) hitelsikerek (18) hitel sikerek (119) hitel törlesztő részletek (1) humor (1) ingatlanpiac (2) Intrum (1) Intrum Justitita (1) jelzáloghitel (37) k&h (2) kapcsolat (1) kásler devizahitel (2) khr lista (3) kilakoltatás (1) kilakoltatás stop (1) közjegyzők (1) kúria (3) lakásárak (1) lakáshitel (78) lánctartozás (1) magyar (1) magyar bankok (3) Matolcsy (2) matolcsy (3) mkb (5) mkb bank (1) mnb (4) modern adósrabszolgaság (3) ócsa lakópark (1) okirat-hamisítás (1) olvasói levél (93) orbán devizahitel (3) Orbán hitel (1) orbán viktor devizahitel (2) otp (10) otp bank (1) pénzügyi tanácsadó (15) portfolioblogger (327) pszáf (7) raiffeisen (6) robbantás (1) sajtóanyag (5) segítség (46) sikersztori (1) szakértői sarok (12) személyes történet (2) személyi hitel (7) takarékszövetkezet (1) tanácsok (52) társadalmi szolidaritás (2) tartozás (35) ucb (3) undefined (1) unicredit (1) üzenet (4) van megoldás (4) végrehajtás (47) végrehajtási eljárás (5) végtörlesztés (9) vélemény (38) versenyhivatal (1) volksbank (1) Címkefelhő

Portfolio Blogger

Portfolio hírbox

Csak erkély legyen

2010.05.18. 09:29 | hitelkarosultak

Olvasónk szerint a hiteligénylés koránt sem olyan gördülékeny, mint a reklámban.


"Tisztelt Hitelkárosultak blogja!
Az én történetem egy álom megvalósításáról fog szólni, melyből egyelőre csak álmatlan éjszakáim vannak. Saját lakást szeretnék vásárolni, melyet rövid keresgélés, de annál hosszabb ügyintézés előzött meg, de ez egy másik blog története lesz. :)
A vételár 8,5M Ft, melyből 4M Ft önrészt vállalok és 4,5M Ft-ot hitelből szeretnék finanszírozni. Ehhez az ingatlan közvetítő iroda (DH) hiteltanácsadó kollégájával kiválasztottuk a számomra „legkedvezőbb ajánlatot” kínáló ERSTE Bankot. Fel is vettük velük a kapcsolatot és elmondták a feltételeiket, melyek a következők voltak:
-         szokásos igazolások beszerzése (a havi fix jövedelmem megfelelő és „hitel szűz” vagyok),
-         az adásvételi szerződés pontról pontra egyeztetve legyen az ügyvédem és az ERSTE Bank jogászai között,
-         mivel a lakáson kb.: 1,6M Ft foglalási jog volt, ezt nekem ki kellett egyenlítenem az árverező cég részére (fele foglaló fele előleg), mert csak így hajlandóak hitelt adni,
-         a lakáson még 3,5M Ft jelzálogjog van az OTP Faktoring javára. Igazolást kellett szerezni, hogy ha ezt a pénzt megkapják az ERSTE Banktól, akkor azonnal törlik a bejegyzést a tulajdoni lapról.
Ezen pontoknak eleget téve és az ERSTE Bank előzetes hitelbírálatán sikeresen átjutva megkötöttem az adásvételi szerződést és befizettem az 1,6M Ft-ot az árverező cég számlájára. Ezt követően boldogan beadtam a hitelkérelmet, gondolván baj nem lehet, minden feltételnek eleget tettem az ERSTE Bank szavahihetőségében vakon bízva (hiba volt). Ezek után nem volt más teendőm csak várni a hitelbírálatot.
Pár nap múlva telefonált is a hiteltanácsadó kolléga, hogy baj van, mert az ERSTE Bank elutasította a kérelmemet azzal az indokkal, hogy az OTP Faktoringos jelzálogjogot nem hajlandó kiváltani. Kérdem én, az előzetes hitelbírálaton miért nem szóltak erről, hisz tudtak minden információt? Ott még hitegetnek, biztatnak és mikor belemegyek meg pofára ejtenek, „köszönöm ERSTE”!
Most kereshetek másik bankot, kezdhetem elölről az igénylést, módosíthatjuk a szerződést, stb. Mindezek mellett végig idegeskedhetem az egészet, mert innentől egy bankban sem tudok megbízni!
Történetemet egyik blogtársamtól (sharkfood) való idézettel zárnám, mely nagyon találó:
„Ez a Rómeó és Júlia dolog pedig a legjobb reklám, velük nincs gond, mert kb. 5 percig élnek együtt, aztán öngyilkosok lesznek... most már értjük, miért is valójában...”
Üdvözlettel:
Baranyi Tibor
(aki nem Rómeó, párja nem Júlia, és még erkély sincs)"

Történeteket továbbra is a szokásos címre küldhettek: hitelkarosultak@yahoo.com.

Címkék: olvasói levél lakáshitel erste hitelbírálat portfolioblogger

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr492012099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hitelflotta.hu · http://hitelflotta.hu 2010.05.18. 11:00:36

sajnos, nem az ön hibája......

Egyébként, a hitelközvetítőnek alapból illik tudnia a feltételeket, és mivel az ingatlanon teher van, meg kellett volna szerezni akár írásban is, hogy mit vált ki a bank,,,, stb, szóval szakmai hiba is felmerülhet..

hitelflotta.hu · http://hitelflotta.hu 2010.05.18. 11:02:00

Ne a bankban bízzon : Hanem a Hitelközvetítőkben :)

Dr.Kotász 2010.05.18. 12:23:56

Nyilván nem a postoló hibázott, de ennyiből nehéz megállapítani, hogy valóban a bank adott téves tájékoztatást, vagy a közvetítő... Ennek kiderítéséig megilleti mindegyik felet az ártatlanság vélelme, bár gyanítom a szóbeli tájékoztatás után nehéz lesz bármit is bizonyítani, ugyanakkor divat ma mindenért azonnal a bankokat hibáztatni.
Továbbá az előzetes bírálat nem garancia a pozitív döntésre sem.

dzsaszper 2010.05.18. 14:47:39

ha jól emlékszem, olyanról is tudok, hogy a "saját" (ERSTE csoporton belüli) jelzálogjoggal kapcsolatban kértek igazolást. Na nem arról az ígéretről, hogy le fog kerülni a jelzálogjog, hanem hogy ügyvédi letétben van az a kérelem, amivel le lehet szedni a jelzálogjogot.

Lehet, hogy itt is az ügyvédi letétbe tett kérelmet hiányolták?

Cheap Charli 2010.05.18. 18:07:58

Az írásos nyilatkozat volt róla, hogy OTP faktoring leveszi a jelzálogjogot amint megkapja a pénzét, amit még a szerződésbe is belefoglaltunk és az ügyvédnél van az eredeti példány. :(

A probléma az volt hogy az OTP faktoringos jelzálog jogot nem hajlandó kifizetni az Erste, Csak az OTP faktoringosat bármi mást igen, de könyörgöm ezt az elején is tudták.

Dr.Kotász 2010.05.18. 18:22:53

Csak az OTP Faktort nem? Ez nagyon nem életszerű.
Szokták olvasni ezt a blogot, gyorsabban fognak válaszolni, ha beazonosítod magad a panaszkezelésükön. :-)

Cheap Charli 2010.05.18. 18:31:30

@Dr.Kotász: Ott a nevem a poszt végén. :)

dzsaszper 2010.05.18. 20:24:02

@btiborc: értem én.
De más dolog egy írott igazolás arról, hogy minden rendben lesz, és más dolog ügyvédi letétben az a nyilatkozat, amivel le lehet venni a jelzálogjogot...

Dr.Kotász 2010.05.18. 22:55:15

Név nem egyértelmű azonosító, csak mondjuk az adószám. :-)
Továbbá lehet be se rögzített az adott fiók a minősítő rendszerükbe, ha előtte kiszúrták, hogy nem jó. Így nehéz megtalálni, egyesével végigkérdezni a fiókokat, kinél volt az ügy. Van kb. 200 fiókjuk.

Cheap Charli 2010.05.18. 23:28:58

@Dr.Kotász: Elvileg rögzítették, mert hivatalos elutasítást is kaptam.

Kis segítség az Erste panaszkezelésnek: SELECT * FROM hitelkerelmek WHERE nev LIKE '%Baranyi%' and status = 'ELUTASITOT' and datum > 2010.01.01 :):):)

De komolyra fordítva a szót ha jelentkeznek természetesen az adószámot is megkaphatják.

Cheap Charli 2010.05.18. 23:38:27

@dzsaszper: Ez van pontosan a szerződésben:
Az Eladó átadja továbbá az OTP FAKTORING Zrt. jelzálogjogosult által kiállított ..... napján kiállított Jogosultsági Nyilatkozatot, mely szerint x pontban foglalt terhek kapcsán ... napig ******FT tartozás áll fenn a jogosult felé és ezen összeg megfizetése esetén kiadja a terhekre vonatkozó törlési engedélyt.

Ez is az Erste jogászaival lett egyeztetve ők kérték így.

Cheap Charli 2010.05.19. 11:36:47

@hitelkarosultak: Gyorsan levágtad hogy kocka vagyok. :)

jaegtoer 2010.07.16. 19:15:39

@btiborc:

"De (...) az adószámot is megkaphatják."

Vagy bekaphatják.