Hitelkárosultak blogja

ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
banki ügyekben (klikk ide)
ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
végrehajtási ügyben (klikk ide)

Bemutatkozás

Kedves Látogatónk!

Oldalunk, a hitelkarosultak.blog.hu egy olyan civil kezdeményezésre létrejövő társadalmi fórum, amely lehetővé teszi az adósságcsapdába kerülők, a hitelkárosultak, a hitelpiaci lehetőségek iránt érdeklődők, valamint a szakmai (pénzügyi – jogi) és társadalmi szervezetek, továbbá a pénzügyi piacokon jártas magánszemélyek kapcsolatfelvételét, párbeszédét.

Kérjük olvasson tovább...

Felhívás!

Hitelkárosultak blogja

Padlóra küldött egy rosszul megválasztott hitel? Oszd meg a sztorid, hogy mások is tanulhassanak belőle!

E-mail

Újdonság!

Bedőlt a hiteled? Kopogtat a végrehajtó? Perelnéd a Bankot? Nincs reménytelen helyzet! Mostantól a blogon keresztül konkrét segítséget is kaphatsz, vagy látogass el az alábbi weboldalra:

www.bankihitelkarosultak.hu

Facebook

Friss topikok

Címkék

adókedvezmény hitel (1) adósmentő csomag (1) adósság (2) aegon (1) ajánló (10) állami megoldás (1) árfolyamgát (4) árfolyamrés (1) árfolyamrögzítés (2) árverezés (10) áthidaló kölcsön (4) átverés (6) autóhitel (1) autó hitel (2) axa (6) axa bank (1) bank (6) bankérdekek (1) bankfelügyelet (20) banki költségek (50) banki perek (4) bankok (3) bankszövetség (6) bank válaszol (6) bedőlt hitel (84) behajtás (27) bhke (1) budapest bank (3) céges sikersztori (1) cetelem (1) cib (4) citibank (1) credithill (20) családi csődeljárás (1) csalás (3) csok (1) devizahitel (250) devizahiteles ügyvéd (120) devizahitel állami megoldás (42) devizahitel egyezség (2) devizahitel európai bíróság (4) devizahitel hibás termék (4) devizahitel közérdekű kereset (1) devizahitel kúria (3) devizahitel megoldás (4) devizahitel megoldások (112) devizahitel per (134) devizahitel perek (5) devizahitel pertársaság (1) devizahitel semmis (2) devizahitel sikerek (3) devizahitel ügyvéd (4) devizahitel végrehajtás (3) devizahitel végrehajtás portfolioblogger devizahitel per hitel sikerek devizahitel megoldások devizahiteles ügyvéd (1) devizhaitel megoldások (1) devizhitel megoldások (1) diákhitel (2) egyoldalú szerződésmódosítás (17) eladósodás (66) elérhetőség (1) életbiztosítás (2) elévülés (1) előadás (1) előtörlesztés (1) erste (19) eszközkezelő (2) etikai kódex (3) Európai Bíróság (5) európai bíróság devizahitel (5) felhívás (3) fhb (1) fizetési meghagyás (4) fizetési nehézség (111) fmh (1) folyószámlahitel (3) forinthitel (8) forintosítás (5) futamidő (2) gvh (1) gvh bírság (1) hazai bankok (3) hírek (15) hitelbírálat (4) hitelezés szigorítása (25) hitelfelvétel (1) hitelintézetek (1) hitelkárosultak (7) hitelkártya (5) hitelkiváltás (4) hitelösszevonás (3) hitelsikerek (18) hitel sikerek (119) hitel törlesztő részletek (1) humor (1) ingatlanpiac (2) Intrum (1) Intrum Justitita (1) jelzáloghitel (37) k&h (2) kapcsolat (1) kásler devizahitel (2) khr lista (3) kilakoltatás (1) kilakoltatás stop (1) közjegyzők (1) kúria (3) lakásárak (1) lakáshitel (78) lánctartozás (1) magyar (1) magyar bankok (3) Matolcsy (2) matolcsy (3) mkb (5) mkb bank (1) mnb (4) modern adósrabszolgaság (3) ócsa lakópark (1) okirat-hamisítás (1) olvasói levél (93) orbán devizahitel (3) Orbán hitel (1) orbán viktor devizahitel (2) otp (10) otp bank (1) pénzügyi tanácsadó (15) portfolioblogger (327) pszáf (7) raiffeisen (6) robbantás (1) sajtóanyag (5) segítség (46) sikersztori (1) szakértői sarok (12) személyes történet (2) személyi hitel (7) takarékszövetkezet (1) tanácsok (52) társadalmi szolidaritás (2) tartozás (35) ucb (3) undefined (1) unicredit (1) üzenet (4) van megoldás (4) végrehajtás (47) végrehajtási eljárás (5) végtörlesztés (9) vélemény (38) versenyhivatal (1) volksbank (1) Címkefelhő

Portfolio Blogger

Portfolio hírbox

Mi tehet egy hitelt még drágábbá?

2010.05.11. 11:29 | stark (a fideszre szavaztam 2010ben)

Ezúttal arról fogunk beszélgetni, hogy ha egy banknál hitelt veszünk fel, akkor mégis a hitel havi törlesztőjén kívül miért is kell fizetni.

Nem mindenki gondol bele, de a folyószámla is egy fontos költség. Egy folyószámla havi díja átlagosan 200-500 Ft-ig terjed, de ez csak a jéghegy csúcsa. Fizetünk a bankon belüli átutalásért is, fizetünk a bankon kívüliért is, a közüzemi számlák kifizetése is külön kategóriába esik, és külön díjazása van.

Némely drágább bankszámla (nevezzük nevén a gyereket, rendszerint az OTP-s számlák, de nem kizárólagosan) havi 1-2 ezer forintos plusz költséget is jelent, attól függően, hogy mennyit utalunk át róla. Ez évi 12-24 ezer forintos költség pluszban.
Tehát ha a bank kötelez minket, hogy egy nála működő számláról utaljunk, akkor célszerű arra irányítani a fizetésünket, és megszüntetni a meglévőt, mert így a két külön számla csak a pénzt eszi.

Tehát, ha egy ügyfél az én esetemben hitelt keres, akkor meg kell nézni okvetlenül a folyószámla költségeit, és azt is belekalkulálni abba, hogy hogyan jön ki az egy átlag hónapra.

Másik súlypont a biztosítás. Némely bank kötelezi az ügyfelét, hogy életbiztosítást kössön - természetesen a bank valamely partnerénél, vagy saját biztosítójánál - azért, hogy ha meg talál halni, akkor a bank megkapja a pénzét, és ne az ügyfél örökösein kelljen leverni azt. Ez nemes gondolat (kuncogás) viszont ugye a hitel ettől is drágább lesz.

A biztosításhoz tartozik a kötelező lakásbiztosítás is. Nem adnak ki jelzáloghitelt e nélkül, és persze a legtöbb bank ismét a saját biztosítójánál, vagy egy partnerénél fogja ezt köttetni. Lakásbiztosítások havi díjában nincs lényeges különbség, de azért abból sem árt ha az adott kategórián belül a legjobb ár/szolgáltatás arányú van meg.
Némely bank engedélyezi, hogy bárhol legyen az illetőnek lakásbiztije, más megpróbál beleszólni, de igazából a banknak mindegy kéne hogy legyen, amíg a biztosítás megüti a mércét (értsd.: eleget fizet a ház brutális megsemmisülése esetén).

Némely banknak mindegy is - pl.: az AXA, amikor legutoljára kérdeztem, még azt mondta, hogy bármelyik jó, a K&H egyértelművé tette, hogy jobb szeretnék, ha az ügyfél hitele mellé K&H biztosítást raknék, az MKB meg még egy éve szintén azt mondta, hogy bármely biztosítás jó.

Ezeket a tényezőket nem árt figyelembe venni, amikor hitel után nézünk. Persze, léteznek még egyéb havi költséges termékek is, amelyeket hitel mellé lehet varrni - főleg a biztosítási piacon, de ez a három a legnagyobb, és a leglényegesebb.

Továbbra is, bármilyen kérdés van, tessék itt a kommentbe feltenni, vagy e-mailt írni a hitelkarosultak@yahoo.com-ra.

Címkék: tanácsok pénzügyi tanácsadó banki költségek portfolioblogger szakértői sarok

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr881923471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kutya 2010.05.11. 14:31:58

"ha a bank kötelez minket, hogy egy nála működő számláról utaljunk" nem utalsz te semmit és nem is kötelez téged semmire egyik bank sem, csak szimlán a rencer onnan tudja leemelni a törlesztőrészletet és ez nem csak nálunk van így.

biztosítás: a K&H sem teszi egyértelművé, elfogadja ha van biztid máshol, viszont ha nincs és újat kötsz, nem mindegy hol kötöd? egyébként az egyik legjobb ár/érték arányú biztosítása a piacon a K&H Biztinek van (FOB).

movhu 2010.05.11. 14:33:10

Nekem csak azért van 7 éve OTP folyószámlám, mert csak úgy lehetett hitelszerződést kötni velük. Soha az életben nem volt rajta más tranzakció. Havonta ráutalom a részletet, ők meg levonják. Ha nem utalok, nem tudnak vonni, ellentétben a másik bankban lévő számlámmal, amiről mindig le tudnák vonni, tehát még nem is logikus, hogy én határozzam meg, hogy ott van a pénz, vagy se.
Illetve logikus, mert így havonta több száz forintot fizetek a semmiért. Sajna a számla létezése a közjegyzői okiratnak is része, így csak magamat szívatnám, ha elkezdenék ugrálni miatta. Ez van, a PSZAF nem végezte és végzi a dolgát.

ezoli83 2010.05.11. 14:40:31

Az egyszeri kiadásokat nem tartoznak ide mint például: közjegyzői díj, folyósítási díj, értékbecslés, stb. ?

1kutya 2010.05.11. 15:05:00

@movhu: minden banknak kötelezően van egy ún. alap bankszámlája (nem csomag, nincs benne semmi, se kártya, se mobilinfo, se internetbank...) általában 150-250ft a havi díja. ezt ki lehet nyögni, ha munkabéres számlád máshol van.

Punxsutawney Mormota 2010.05.11. 15:37:55

Kb. két hónapja vettem fel hitelt az MKB-tól. Az építési-, szerelési biztosítást bárhol megköthettem némi vita után, de az életbiztosításomat illetően ragaszkodtak a sajátjukhoz. Aztán az élet úgy hozta, hogy a srácok nem voltak annyira a szakma csúcsán, így két hónap alatt 2x is felmondták az életbiztosításomat a saját hibájukból. Így egy pár napja nagy kegyesen megengedték, hogy máshol kössem meg az életbiztosításomat is.
Ettől függetlenül meg voltam velük elégedve, viszonylag gördülékényen mentek a dolgok.

misc · http://misc.blog.hu 2010.05.11. 15:39:41

balkániságunk egyik legbiztosabb jele, hogy fizetni kell bankszámla fenntartásáért és átutalásokért.. egyes országokban mindez magától érthetően ingyenes.

hitelflotta.hu · http://hitelflotta.hu 2010.05.11. 15:48:16

A Hitelt a mai napig bármilyen kiadás ( banki kiadásra hivatkozva ) lehet emelni.... A fő dilemma : Vajon meddig lehet úgy emelni, hogy ne visszafelé süljön el .....

hitelkarosultak · http://hitelkarosultak.blog.hu/ 2010.05.11. 16:16:55

@Babu2000: Öööö, ez a stílus itt nem megengedett, még akkor sem, ha lényegében egyetértek.

Zöldövezeti 2010.05.11. 16:30:16

Érdekes nekem nincs hitelem - pénzem van amit ilyen olyan kötvényekbe fektetek és mégis elég tetemes a költségem.

Van egy lakossági folyó számlám, havi vezetési költség 150ft, erről egypár utalás, az 3-400ft. Aztán a pénzecském : minden nhónapban kb. 300etf ért kötvény (ezek nem új bevézelek ) ezek körbe körbe mennek Lejár, újra beteszem.
Na erre kel egy un. dematerizált számla. Nevezik értékpapír számlának is. A lejárt kötvények ezen landolnak, majd automatikusan a folyó számlára kerülnek. Ennek van költsége, mint ahogy magának a számlának is un. számla vezetési díja. Ja és az állam is levon még 20 %-ot adóra. Most a betétek olyan 5- 5,5 % -ot kamatozank. Ebből le a költségek és az adó - jó ha kap az ember 3 -4 % -ot tisztán. Az infláció mag 6 % felett.

Naszta · http://naszta.hu 2010.05.11. 17:34:18

Nekem ingyenes a bankszámla, a dombornyomott hitelkártya, a pénzfelvétel, az utalás és a részvényvásárlás is. Bankom: www.smbc.co.jp :) (Nem is hiszem, hogy megszüntetem, amikor hazamegyek.)

hitelkarosultak · http://hitelkarosultak.blog.hu/ 2010.05.11. 17:59:43

@Naszta: :) Nem rossz, csak a felület nekem nem túl felhasználóbarát. :)))

nitro1 2010.05.11. 19:13:41

Nem szorosan ide tartozik, de a bankoknak hogy van képük pénzt kérni azért, mert ott van a pénzem náluk, és ők használhatják úgy, ahogy akarják?

dzsaszper 2010.05.12. 17:29:59

@1kutya: van olyan (ha folyósítási díj kedvezményért is), hogy be kell vállalni havi 1-2 átutalást vagy közüzemi beszedést x hónapig. Nyilván ezzel úgy számol az ember, hogy a kedvezmény mértékét végeredményben csökkenti az x (vagy 2x) tranzakció díja....

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2010.05.18. 13:56:21

@1kutya:

"biztosítás: a K&H sem teszi egyértelművé, elfogadja ha van biztid máshol, viszont ha nincs és újat kötsz, nem mindegy hol kötöd? egyébként az egyik legjobb ár/érték arányú biztosítása a piacon a K&H Biztinek van (FOB)."

Hivatalosan persze hogy mindegy nekik, nem hivatalosan kicsit forgatják a szemüket, ha nem K&H a bizti. Most lesz pont egy K&H-s hitelem a közeljövőben, és eddig nem hepciáztak, de anno amikor még egy ügyintézővel beszéltem, az egyértelműen közölte, hogy jobb szeretnék, ha K&H-s bizti lenne.

Amikor új ügyfél sétál be, akkor nagyon sok banknál lépi meg az ügyintéző, hogy azt mondja az ügyfélnek, hogy márpedig csak a bank saját biztosítójánál szabad biztit kötni (már ha van olyan) és pont. Nyilván tisztelet a kivételnek.

Egyébként igen, tényleg jó a K&H lakásbizti.

Nem kizárólagos egyébként az, hogy a bank csakis saját magánál tartott számláról emelheti a pénzed, most pl. van egy ügyfelem, akinek FHB hitele van, és ERSTE számláról fizeti inkasszóval.