Hitelkárosultak blogja

ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
banki ügyekben (klikk ide)
ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
végrehajtási ügyben (klikk ide)

Bemutatkozás

Kedves Látogatónk!

Oldalunk, a hitelkarosultak.blog.hu egy olyan civil kezdeményezésre létrejövő társadalmi fórum, amely lehetővé teszi az adósságcsapdába kerülők, a hitelkárosultak, a hitelpiaci lehetőségek iránt érdeklődők, valamint a szakmai (pénzügyi – jogi) és társadalmi szervezetek, továbbá a pénzügyi piacokon jártas magánszemélyek kapcsolatfelvételét, párbeszédét.

Kérjük olvasson tovább...

Felhívás!

Hitelkárosultak blogja

Padlóra küldött egy rosszul megválasztott hitel? Oszd meg a sztorid, hogy mások is tanulhassanak belőle!

E-mail

Újdonság!

Bedőlt a hiteled? Kopogtat a végrehajtó? Perelnéd a Bankot? Nincs reménytelen helyzet! Mostantól a blogon keresztül konkrét segítséget is kaphatsz, vagy látogass el az alábbi weboldalra:

www.bankihitelkarosultak.hu

Facebook

Friss topikok

Címkék

adókedvezmény hitel (1) adósmentő csomag (1) adósság (2) aegon (1) ajánló (10) állami megoldás (1) árfolyamgát (4) árfolyamrés (1) árfolyamrögzítés (2) árverezés (10) áthidaló kölcsön (4) átverés (6) autóhitel (1) autó hitel (2) axa (6) axa bank (1) bank (6) bankérdekek (1) bankfelügyelet (20) banki költségek (50) banki perek (4) bankok (3) bankszövetség (6) bank válaszol (6) bedőlt hitel (84) behajtás (27) bhke (1) budapest bank (3) céges sikersztori (1) cetelem (1) cib (4) citibank (1) credithill (20) családi csődeljárás (1) csalás (3) csok (1) devizahitel (250) devizahiteles ügyvéd (120) devizahitel állami megoldás (42) devizahitel egyezség (2) devizahitel európai bíróság (4) devizahitel hibás termék (4) devizahitel közérdekű kereset (1) devizahitel kúria (3) devizahitel megoldás (4) devizahitel megoldások (112) devizahitel per (134) devizahitel perek (5) devizahitel pertársaság (1) devizahitel semmis (2) devizahitel sikerek (3) devizahitel ügyvéd (4) devizahitel végrehajtás (3) devizahitel végrehajtás portfolioblogger devizahitel per hitel sikerek devizahitel megoldások devizahiteles ügyvéd (1) devizhaitel megoldások (1) devizhitel megoldások (1) diákhitel (2) egyoldalú szerződésmódosítás (17) eladósodás (66) elérhetőség (1) életbiztosítás (2) elévülés (1) előadás (1) előtörlesztés (1) erste (19) eszközkezelő (2) etikai kódex (3) Európai Bíróság (5) európai bíróság devizahitel (5) felhívás (3) fhb (1) fizetési meghagyás (4) fizetési nehézség (111) fmh (1) folyószámlahitel (3) forinthitel (8) forintosítás (5) futamidő (2) gvh (1) gvh bírság (1) hazai bankok (3) hírek (15) hitelbírálat (4) hitelezés szigorítása (25) hitelfelvétel (1) hitelintézetek (1) hitelkárosultak (7) hitelkártya (5) hitelkiváltás (4) hitelösszevonás (3) hitelsikerek (18) hitel sikerek (119) hitel törlesztő részletek (1) humor (1) ingatlanpiac (2) Intrum (1) Intrum Justitita (1) jelzáloghitel (37) k&h (2) kapcsolat (1) kásler devizahitel (2) khr lista (3) kilakoltatás (1) kilakoltatás stop (1) közjegyzők (1) kúria (3) lakásárak (1) lakáshitel (78) lánctartozás (1) magyar (1) magyar bankok (3) Matolcsy (2) matolcsy (3) mkb (5) mkb bank (1) mnb (4) modern adósrabszolgaság (3) ócsa lakópark (1) okirat-hamisítás (1) olvasói levél (93) orbán devizahitel (3) Orbán hitel (1) orbán viktor devizahitel (2) otp (10) otp bank (1) pénzügyi tanácsadó (15) portfolioblogger (327) pszáf (7) raiffeisen (6) robbantás (1) sajtóanyag (5) segítség (46) sikersztori (1) szakértői sarok (12) személyes történet (2) személyi hitel (7) takarékszövetkezet (1) tanácsok (52) társadalmi szolidaritás (2) tartozás (35) ucb (3) undefined (1) unicredit (1) üzenet (4) van megoldás (4) végrehajtás (47) végrehajtási eljárás (5) végtörlesztés (9) vélemény (38) versenyhivatal (1) volksbank (1) Címkefelhő

Portfolio Blogger

Portfolio hírbox

UCB adósságrendező kálvária

2010.02.10. 08:51 | hitelkarosultak


"Szeretném megosztani mindenkivel az UCB bank adósságrendező szemléletét.
Kezdjük az elején. 2008 októberében egy munkaeszköz beruházás miatt vettünk fel a Cetelemtől személyi kölcsönt. Az előre lebeszélt munkák a válságra tekintettel elmaradtak, ezért 2009 januárja már egyre tetemesebb anyagi gondokkal köszöntött ránk.
Akkor még nem voltak elmaradásaink.

Hallottuk a sajtóból, hogy bizalommal fordulhatunk a bankunkhoz. Sajnos rendelkezünk két Cetelemes hitelkártyával is, 400 - 400 ezer forintos hitelkerettel. Ennek a visszafizetésére esélyünk sem volt, ezért bankon belül akartuk személyi kölcsönnel kiváltani.
A bank, amint megtudta, mit szeretnénk (én marha, minek mondtam el), rögtön hitelképtelennek nyilvánított.

Amiről valójában ez a történet szól:
Egy kedves pénzügyi tanácsadó ismerősünk (már nagyon sok mindenben segített nekünk), ajánlotta az adósságrendező hitelt. Mi is azon fizetési osztályba tartozunk, akik a merjünk álmodni kategóriában vannak, azaz az éhenhaláshoz sok, a megélhetéshez, fejlődéshez kevés a fizetésünk.
Természetesen vannak egyéb hiteleink is (lakásvásárlási, autóhitel, személyi kölcsönök). Nem, nem plazma tv - t és nem korfui nyaralást finanszíroztunk hitelből.

Ekkor került szóba az UCB bank. Töredelmesen bevallottuk a banknak az összes adósságunkat, jövedelmünket, majd az ingatlan értékbecslése után elfogadott minket adósnak. Az egész ügy 2009 májusában indult.
Innentől jött a fekete leves. Kaptunk egy terjedelmes listát a beszerzendő dokumentumokról. Ezt lelkesen beszereztük, nem kímélve a szabadidőnket és a pénztárcánkat sem. Mind a tanácsadó ismerősünk, aki a jutalékát a megkötött szerződés után a banktól kapja, mind mi vártuk, hogy mikor mehetünk szerződést aláírni és a közjegyzőhöz.

E helyett kaptunk még egy terjedelmes listát a következő adag beszerzendő dokumentumokról (ötletszerűen kiválogatott hitelkártya folyószámla kivonatok, újabb APEH 0 - ás igazolás, újabb tőkeigazolások).
A tőkeigazolások beszerzése a többi bank jóvoltából majdnem 1 hónapot vett igénybe. A Cetelem bank például 40 munkanap alatt akarta kiállítani. A Raiffeisen banktól pedig csak nehezen lehetett tartozásmentes igazolást kikérni, valamilyen úton - módon mindig belekerült egy ki nem egyenlített kezelési költség, ilyen - olyan díjacska.

Ezt az UCB még 2x megismételtette velünk, ezzel sikerült minket teljes anyagi csődbe vinni, ezért a 2009 októberére már a közüzemi szolgáltatások réme is fenyegetett. Az Aura hitelkártyán pedig már 2 hónapos elmaradás volt.
100 szónak is egy a vége, az UCB elutasította a hitelkérelmünket indoklás nélkül. A tanácsadónk sem tudott kihúzni belőlük semmit. Így 2009 októberében megelégeltük ezt a hercehurcát és egy jelentős rokoni segítséggel sikerült az elmaradt számláinkat kiegyenlíteni.

Az alábbi kérdéseim lennének:
Az én általam kifizetett értékbecslés díját visszakövetelhetem - e banktól, ha nem kaptam meg a hivatalos értékbecslési dokumentumot? A lakásvásárlásnál a Raiffeisen bank kiadta nekünk.

Tehetünk - e az ellen valamit, élhetünk - e kártérítéssel, hogy a bank egy futó hitelbírálat közben megváltoztatja a hitelképesség feltételeit, és erről nem értesíti leendő ügyfeleit, kimutatható módon?
(Ez alatt azt értem, hogy először megengedett volt a hiteleken 30 napos elmaradás, aztán mikor kikértük a tőkeigazolásokat, és szerepelt rajta valamilyen tartozás, közölték, csak tartozásmentes igazolást fogadnak el.) Ezt miért nem lehetett már az elején közölni, így megkímélve az ügyfelet, azaz engem hiú ábrándoktól és felesleges kiadásoktól?

Ez a kis kaland kb. 130 ezer forintunkba került és nem csekély mértékű idegeskedésbe és lelki problémába."

Ahogyan egy korábbi bejegyzésben már szerepelt, a pénzintézetek a hitelbírálat során felmerülő költségeket automatikusan az ügyfelekre hárítják. Akkor is, ha később indoklás nélkül elutasítják a hitelkérelmet, ami egyébként jogukban áll.
Ezek ellen sajnos nem sok mindent lehet tenni, maximum kérhet tőlük egy példányt az értékbecslésből, elvileg adniuk kellene.
Mivel a felügyeleti szervek követelési igényekkel nem foglalkoznak, kizárólag polgári peres eljárás útján juthat kártérítéshez, amennyiben a bankkal nem sikerül megegyeznie.
Ehhez azonban írásos igazolásra lesz szüksége arról, hogy a hitelképesség feltételei a már futó hitelbírálat közben változtak meg, ügyintézők szóbeli tájékoztatása bizonyítéknak kevés lesz.
Viszont a hitelbírálathoz szükséges dokumentumokat szinte sohasem írásban kérik, utólag pedig ilyesmit egy banktól beszerezni teljességgel lehetetlen. Ráadásul, ha az ÁSZF-ben a bank fenntartja magának a jogot, hogy bármikor megváltoztathassa a hitelbírálat feltételeit, akkor eleve veszett az ügy.

Sajnos az Ön esete is bizonyítja, hogy a pénzintézeteknek szinte kizárólag jogai, az ügyfeleknek pedig csak kötelességei vannak.

Nem kellett sokáig várni az UCB válaszára, itt olvasható.

Címkék: olvasói levél fizetési nehézség hitelösszevonás portfolioblogger ucb

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr211744726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ladislaus 2010.02.10. 10:21:54

Sajnalom! eloszor is.
Masodszor pedig ket dolog van. A hitelkepesseg felteteleit megvaltoztathatja, ez belso dolga, nem koteles errol ertesiteni. Ellenben az ertekbecslest meg kell mutassa, oda kell adja. Mert az ellen is lehet hogy fellebezhetsz panasszal elhetsz mert nem tudod hogy mire ertekeltek fel. Szerintem panaszt tegyel az adott kirendeltseg vezetojenel, es a pontatlan tajekoztatast se felejtsd el. Ne fenyegetozz perrel mert azt bukhato a legkonnyebben. Csak az eljaras modjat kerd szamon. Kerjel karteritest legalabb koltsegeid egy reszere amiben nem votlak korrektek. Sajnos a negativ biralati eredmeny minden hitelkerelemben benne van. hitelkartya kivaltas pedig nem elegendo. Hisz azt visszatoltod a felvett szemelyi kolcsonbol, de mi van ha ujra elkoltod? A bank igy nezi, ezert kerult magasabb kockazati csoportba az aplikacio.

valaminő 2010.02.10. 10:23:30

UCB-s történetem nekem is van: szintén ismerős tanácsadón keresztül intéződött, értékbecslés, bankszámla-kivonatok, mindenféle tartozásigazolás a banknál, és már mindenféle feltételre rábólintottunk, mindennek megfeleltünk, mígnem az utolsó pillanatban a bank közölte, hogy nem ad ötéves futamidőre kölcsönt, csak tízre. Mivel a kiváltandó legutolsó hitelünk is három és fél év múlva lejár, hülyék lettünk volna, ha további hét évre eladósodunk. Csak azt nem értem, hogy ha semmi sem változott, az igényelt kölcsönösszeg az elejétől kezdve ugyanannyi volt, a fizetési vagy egyéb körülményekben sem volt semmi változás. Egyszerűen csak úgy döntöttek három hónap után, hogy kétszer akkora futamidőre adnak csak kölcsönt. Ehhez nyilván joguk van...

Kapuss 2010.02.10. 10:39:21

Részvétem! Ezzel a bankkal nekem is voltak hasonló "élményeim"! Én azóta akit tudok lebeszélek arról, hogy megközelitsék akár egy fiókját is! Én eljutottam a kockázatkezelőig! Az arrogancia, cinizmus, tudatlanság és a butaság keveréke!! Ezekhez képest az OTP valóban egy ügyfélbarát bank!

Draco Shatgan 2010.02.10. 11:07:47

Komolyan mondom, az ilyen hitelszerződések, ahol a bank utólag, egyoldalúan, önkényesen módosíthatja a feltételeket, olyanok, mintha az ember eladná a lelkét az ördögnek. Teljes újraszabályozást, a PSZÁF-fel karöltve, a KHR igazságtalan és torz rendszerének megváltoztatását. Ajánlom figyelmetekbe: www.veszov.hu www.osszefogas-part.hu

ChPh 2010.02.10. 11:42:39

És egy dolgot felejtett el a kedves hiteligénylő, a Cetelem és az UCB egy cég, szóval bukást azt kb. előre meg lehetett volna jósolni, amúgy a spzáf ezzel a büntivel meg elmehetne

Peetee 2010.02.10. 12:10:58

Ne haragudj, de nem tudlak sajnálni.
Van 10 hiteleld, felvettél mellé még 4-et.
Fél éven keresztül intéztél papírokat egy képzeletbeli szerződés megkötése érdekében, ezen idő alatt semmi más nem történt, csak vártatok a csodára, pontosabban arra, hogy adja oda a bank azt a pénzt, amiről ti már eldöntöttétek tavasszal, hogy meg fogjátok kapni.
Eközben volt 14 hiteletek, amivel gondban voltatok.

És mindezért most a bank a köcsög.

Nemértelek.
Énnekem is van hitelkártyám (nem is 1), de nem kerültem még adósságspirálba.
Van autóm, ami már 7 éves, és van rajta hitel, de nem veszek újat, se nem fizetem ki a hátralévő 4-5hónapot, hogy eladjam és azonnal kezdjek egy új hitelt egy szebb-nagyobb kocsiba.
Én is szeretnék erősebb autót, vagy egy kabriót, de MOST MÉG NEM tehetem meg. Mérlegeltem és nem vállalok túlzott kockázatot.

Walter Melone (törölt) 2010.02.10. 17:13:19

hahaha

A hitel nem jár, hanem adható.
nem is értem, eddig az volt a baj, h mindenkinek adtak hitelt, most meg az a baj, h neki nem?

Annyira tudtam, h ez a lemez fog jönni....

Walter Melone (törölt) 2010.02.10. 17:16:07

@ChPh:

Nem egy cég, csak a BNP gouphoz tartozik mindkettő.

pazola 2010.02.10. 18:05:18

Ez most adossagrendezo vagy premium volt? Melyik ceg intezte?

hitelkarosultak · http://hitelkarosultak.blog.hu/ 2010.02.11. 10:00:42

@Walter Melone: "nem is értem, eddig az volt a baj, h mindenkinek adtak hitelt, most meg az a baj, h neki nem?"

Annyira tudtam, hogy ezzel fogsz jönni. :)
Nem, nem az a baj, hogy nem adtak neki hitelt, hanem az, hogy hónapokig hitegették és közben beszedtek tőle egy csomó pénzt, amiért semmilyen szolgáltatást nem kapott. És még csak panaszt sem tehet sehol.

Ha én valakivel ugyanezt megcsinálom, akkor csaló vagyok és fel fognak jelenteni. Kivéve, ha bank vagyok ugye.

D94A 2010.02.11. 10:18:05

Walter Melone:
Az adósságrendező hitel nem egy plusz hitel az összes többi meglévő mellé, azaz nem arról szól, hogy kezedbe nyomnak egy rahedli pénzt, utána mehetsz a vaciúj full extrás Audidért, vagy befizethetsz egy afrika fotószafarira, hanem a bank közvetlenül a többi pénzintézetnek fizeti ki a fennálló tartozásodat. Magyarul, mire az ügylet lezárul, készpénzt nem látsz, csak a bankok által küldött igazolást a hiteltartozásod megszűntéről.
Ennek az lett volna az előnye, hogy egy helyre, ha az összhitelek kamatállományát nézzük, akkor egy sokkal kedvezőbb kamatozású, hosszútávú hitelt kapsz. Az esetek nagy többségében, akik ide leírják panaszaikat, szerintem nem a 8. plazma tv után bukják el a hiteleiket. Gondolom, akinek plazma tv - s kínja van (ismerek olyat), az lesz.rja a bankokat és a fizetést. Ez a nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér szöveg nagyon unalmas, mivel az én másodállásom is lehet azt mondani, hogy egyik hónapról a másikra megszűnt. Mivel vállakozóként csináltam a másodállást, ezért csak veszteséget hagyott hátra. Természetesen el lehetne indulni akár onnan is, hogy akár 6 évesen, ha nem kezdem venni a 2 forintos gombóc áru fagyit, hanem elkezdem félrerakni a pénzt... mire vihettem volna. Ez a blogbejegyzés főleg nem az elutasításról szól, hanem az eljárásról. Az autót rossz pédának hoztad fel, mivel már a közösségi közlekedés a luxus:-)

D94A 2010.02.11. 10:19:10

@pazola: Ez adósságrendező volt és a portfolio money intézte.

D94A 2010.02.11. 10:20:28

Amit Walter Melone-nak írtam, az Peeteenek is ment.

D94A 2010.02.11. 10:23:05

@ladislaus: Rosszul fogalmaztam a hitelkártya kiváltással kapcsolatban. Nem feltölteni és megtartani akartam, hanem vissza is szerettem volna adni. Pechemre ezt közöltem az ügyintézővel. Inkább mondtam volna plazma tv - t.

különvélemény 2010.02.11. 12:20:01

@hitelkarosultak:

Utólag nem lehet ügyeskedni.
Ha a hitelintézetnek elsődleges jelzálogjoga van, akkor szép lehetsz, de okos nem nagyon.
Ez alól kibújni, csak úgy lehet, ha valaki fizet.
Ha jó az ingatlan és nincs túlterhelve, akkor ki kell fizetni a bankot és lenyúlni az ingatlant szerencsétlen adóstól. Egy 50-60%-os hitelrésznél egész szépen lehet vele keresni.

""Te meg hülye vagy hogy kifizetted, én speciál már 3 hónapja nem fizetem a jelzálogot és nem tudják végrehajtani az ingatlanon... ésszel kell gondolkodni.""

3 hónapja? lol
Minimálisan 1 év, mire végrehajtásra kerül egy jelzáloghitel.
3 hónapig még csak bar-listás sem lesz.

Walter Melone (törölt) 2010.02.11. 13:26:07

@D94A:

Nézd, a levélírónak volt áruhitele, hitelkártya tartozása, személyi kölcsöne amit egy eszköz beszerzésére vett fel, ami később feleslegessé vált.

Amikor látta, h nem tudja fizetni a hiteleit, nem az lett volna a normális, h elad mindent amit a hitelekből vett, és még csak nem is használja?

Ebből a pénzből a tőke nagy részét vissza tudta volna fizetni, vagy ha úgy tetszik, fizethette volna a részleteket akár több évig.

ezalatt az idő alatt nyugodtan, megfontoltan dönthetett volna arról mit fog kezdeni magával.

Nem ezt tette. Miért is?

---------------------------------------

@hitelkarosultak:

"Nem, nem az a baj, hogy nem adtak neki hitelt, hanem az, hogy hónapokig hitegették és közben beszedtek tőle egy csomó pénzt, amiért semmilyen szolgáltatást nem kapott."

Semmilyen szolgáltatást? Mit is fizetett?
Hitelbírálati díjat----->megállapították, h nem hitelképes
Eljárási díjat, regisztrálási díjat egyebet-------->nem hiszem, h nem dolgoztak az ügyén, hanem csak beszedték tőle a pénzt!

hitelkarosultak · http://hitelkarosultak.blog.hu/ 2010.02.11. 17:05:08

@Walter Melone: Fizetett az értékbecslésért, amiből még egy példányt sem kapott. Pedig a saját ingatlanáról volt szó ugye.
Hitelbírálati díjat fizetett, cserébe annyit nem érdemelt meg, hogy megindokolják miért utasították vissza.

Egyébként a hitelbírálat mint folyamat nagyon hasonló a szolgáltató szektorból jól ismert árajánlathoz. Csak éppen az gyors és ingyenes.

D94A 2010.02.11. 19:15:29

@Walter Melone: Nem olyan biztos, hogy egy termelő eszközt olyan könnyű eladni. Vannak olyan esetek, amikor a vállalkozás egyik pillanatról a másikra összeomlik. Nem minden cégnél történik ez hosszú agóniával. Gondoltál már rá, hogy lehet a postírónak olyan gépe volt, amit ha ő nem tud használni, akkor talán más sem fog használni? Azaz az ára megegyezik egy azonos súlyú ócskavaséval? Talán a postírónak a vállalkozása is is egyik hónapról a másikra fuccsolt be. Ezeket is számításba kellene venned.

Sixday 2010.02.25. 12:56:38

Neharagudjatok de itt az tortent hogy a bank rajott hogy igen felelotlen a postolo es menekulore fogta, teljesen normalisan.
Lakashitel, autohitel, szemelyi kolcson, hitelkartyatartozasok...
Ebbol a lakashitel az egyeduli ami ertheto.
Amit meg a hitel megszerzesenek lehetosegere koltott az ember azt bebukta, ez van.

D94A 2010.02.25. 13:45:45

@Sixday:
Szerintem olvass figyelmesen!
Ki és mit fog menekülőre?
Ki üldöz kit?
Ha üldöznek akkor menekülök és nem csipkedem az üldözőmet!
Szerinted autót miből vesznek az emberek,
Hány év mire egy teljesen átlagos autó árát összerakja egy átlagos jövedelmű ember?

Ha hirtelen szükségessé válik egy tartós fogyasztási cikk lecserélése, az átlagembernek szerinted van akár 50 ezer forint félretett pénze is?

UI.: Eléggé demagóg vagy (ha valakit is megbántok, az azért van, mert zsigerből gyűlölöm azokat az embereket, akik a nélkül osztják az észt, hogy ismernék a másik helyzetét).

doki1981 2010.08.19. 11:36:59

"Sajnos rendelkezünk két Cetelemes hitelkártyával is, 400 - 400 ezer forintos hitelkerettel. Ennek a visszafizetésére esélyünk sem volt, ezért bankon belül akartuk személyi kölcsönnel kiváltani."

Mi a probléma? Az, hogy levélíró nem tudta a fennálló hiteleit kinullázni, és a bank hülye lett volna egy problémás fizetési morálú embernek x millió forintot kihelyezni? Ha az eddigi kölcsöneit se tudta fizetni, akkor az UCB-nél miért tudta volna?

"az ingatlan értékbecslése után elfogadott minket adósnak. "
Nem, nem fogadott el adósnak, hanem közölte az ingatlan értékét. Elfogadni a levélíró által említett terjedelmes dokumentumcsomag beadása és pozitív hitelbírálat után szokták.

Az meg teljesen normális, hogy a bank különböző igazolásokat kér be. Ha kihelyez x millió forintot hitelkiváltásra, akkor joga van tudni, hogy az ügyfél hogyan teljesíti a kiváltandó kölcsönöket.
Az APEH nullás igazolást pedig frissíteni kell, mert a vállalkozói szféra ilyen téren kockázatos.
Ha a hitelkérelemben minden benne lett volna, és nem lett volna problémás a levélíró fizetési morálja, akkor 1 hónapon belül le lett volna zavarva a dolog.

dzsaszper 2010.08.19. 18:05:44

@hitelkarosultak: ha kérésére nem kap példányt az elég gáz. Az egész értékbecslés az ő személyes adata...