Hitelkárosultak blogja

ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
banki ügyekben (klikk ide)
ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
végrehajtási ügyben (klikk ide)

Bemutatkozás

Kedves Látogatónk!

Oldalunk, a hitelkarosultak.blog.hu egy olyan civil kezdeményezésre létrejövő társadalmi fórum, amely lehetővé teszi az adósságcsapdába kerülők, a hitelkárosultak, a hitelpiaci lehetőségek iránt érdeklődők, valamint a szakmai (pénzügyi – jogi) és társadalmi szervezetek, továbbá a pénzügyi piacokon jártas magánszemélyek kapcsolatfelvételét, párbeszédét.

Kérjük olvasson tovább...

Felhívás!

Hitelkárosultak blogja

Padlóra küldött egy rosszul megválasztott hitel? Oszd meg a sztorid, hogy mások is tanulhassanak belőle!

E-mail

Újdonság!

Bedőlt a hiteled? Kopogtat a végrehajtó? Perelnéd a Bankot? Nincs reménytelen helyzet! Mostantól a blogon keresztül konkrét segítséget is kaphatsz, vagy látogass el az alábbi weboldalra:

www.bankihitelkarosultak.hu

Facebook

Friss topikok

Címkék

adókedvezmény hitel (1) adósmentő csomag (1) adósság (2) aegon (1) ajánló (10) állami megoldás (1) árfolyamgát (4) árfolyamrés (1) árfolyamrögzítés (2) árverezés (10) áthidaló kölcsön (4) átverés (6) autóhitel (1) autó hitel (2) axa (6) axa bank (1) bank (6) bankérdekek (1) bankfelügyelet (20) banki költségek (50) banki perek (4) bankok (3) bankszövetség (6) bank válaszol (6) bedőlt hitel (84) behajtás (27) bhke (1) budapest bank (3) céges sikersztori (1) cetelem (1) cib (4) citibank (1) credithill (20) családi csődeljárás (1) csalás (3) csok (1) devizahitel (250) devizahiteles ügyvéd (120) devizahitel állami megoldás (42) devizahitel egyezség (2) devizahitel európai bíróság (4) devizahitel hibás termék (4) devizahitel közérdekű kereset (1) devizahitel kúria (3) devizahitel megoldás (4) devizahitel megoldások (112) devizahitel per (134) devizahitel perek (5) devizahitel pertársaság (1) devizahitel semmis (2) devizahitel sikerek (3) devizahitel ügyvéd (4) devizahitel végrehajtás (3) devizahitel végrehajtás portfolioblogger devizahitel per hitel sikerek devizahitel megoldások devizahiteles ügyvéd (1) devizhaitel megoldások (1) devizhitel megoldások (1) diákhitel (2) egyoldalú szerződésmódosítás (17) eladósodás (66) elérhetőség (1) életbiztosítás (2) elévülés (1) előadás (1) előtörlesztés (1) erste (19) eszközkezelő (2) etikai kódex (3) Európai Bíróság (5) európai bíróság devizahitel (5) felhívás (3) fhb (1) fizetési meghagyás (4) fizetési nehézség (111) fmh (1) folyószámlahitel (3) forinthitel (8) forintosítás (5) futamidő (2) gvh (1) gvh bírság (1) hazai bankok (3) hírek (15) hitelbírálat (4) hitelezés szigorítása (25) hitelfelvétel (1) hitelintézetek (1) hitelkárosultak (7) hitelkártya (5) hitelkiváltás (4) hitelösszevonás (3) hitelsikerek (18) hitel sikerek (119) hitel törlesztő részletek (1) humor (1) ingatlanpiac (2) Intrum (1) Intrum Justitita (1) jelzáloghitel (37) k&h (2) kapcsolat (1) kásler devizahitel (2) khr lista (3) kilakoltatás (1) kilakoltatás stop (1) közjegyzők (1) kúria (3) lakásárak (1) lakáshitel (78) lánctartozás (1) magyar (1) magyar bankok (3) Matolcsy (2) matolcsy (3) mkb (5) mkb bank (1) mnb (4) modern adósrabszolgaság (3) ócsa lakópark (1) okirat-hamisítás (1) olvasói levél (93) orbán devizahitel (3) Orbán hitel (1) orbán viktor devizahitel (2) otp (10) otp bank (1) pénzügyi tanácsadó (15) portfolioblogger (327) pszáf (7) raiffeisen (6) robbantás (1) sajtóanyag (5) segítség (46) sikersztori (1) szakértői sarok (12) személyes történet (2) személyi hitel (7) takarékszövetkezet (1) tanácsok (52) társadalmi szolidaritás (2) tartozás (35) ucb (3) undefined (1) unicredit (1) üzenet (4) van megoldás (4) végrehajtás (47) végrehajtási eljárás (5) végtörlesztés (9) vélemény (38) versenyhivatal (1) volksbank (1) Címkefelhő

Portfolio Blogger

Portfolio hírbox

Az OTP 4x veri kenden vissza

2010.01.31. 09:43 | hitelkarosultak


"Szeretném röviden megosztani Önnel a történetemet az OTP-vel kapcsolatban.

2008. nyarán volt egy kb. 150000-200000 ft közötti rendezetlen A-hitelem. Mivel megszűnt a rendszeres jövedelmem és nem tudtam időben törleszteni azt mondták, hogy változtassuk át adósságrendező hitellé, így nem kell egy összegben visszafizetni, hanem törleszthetem tovább.
Igenám de az összegből hirtelen 500000 ft körüli összeg lett. Egy pár hónapig tudtam törleszteni aztán viszont elmaradtam 3 hónappal. Felszólítottak hogy fizessem ki a tartozásomat.
Sajnos nem tudtam, így átadták egy követelésbehajtó cégnek. Tőlük kértem részletfizetési lehetőséget. Megadták, de az összeg immár közel 800000 ft.
Még ők is azt mondták, hogy jobban jártam volna, ha még az A-hitel fizetési elmaradásomnál azt mondtam volna, hogy nem tudok egyenlőre tovább törleszteni, azt csinálnak amit akarnak.
Kérem írja meg mi a véleménye az ügyről! Ezt meg lehet csinálni, hogy mindenki rárakja a hatalmas kamatát egy korábbi összegre és ezáltal többszörösére nő az, miközben azért valamennyi már vissza lett fizetve?"
Bedőlt hitelek esetében nem csak az elmaradt kamatokat, hanem a különböző kezelési és adminisztrációs költségeket is hozzácsapják a tőketartozáshoz.
Mivel a bankok szeretnék megőrizni jó hírüket (nem mintha lenne nekik olyan) általában külső cégeket bíznak meg a behajtással. Ezek jellemzően sikerdíjért dolgoznak, azaz további költséget varrnak az adós nyakába.
Tudtommal a végrehajtáshoz kapcsolódó díjak sem egyenként, sem összességében nincsenek maximálva, azaz simán előfordulhat, hogy másfél év alatt négyszeresére nő a tartozás.

Ha sikerülne összegyűjtenie egy nagyobb összeget (családi segítséggel vagy ingóság eladásával), talán tudna egyezkedni a követelésbehajtó céggel, hogy a maradék elengedésével egy összegben rendezhesse tartozását.
Sajnos részletfizetés esetén az adósság csökkentésére nem sok esélye van.

Címkék: olvasói levél otp személyi hitel bedőlt hitel banki költségek portfolioblogger

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr871716366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2010.02.01. 17:02:05

Maga az "A hitel", vagy B, C, vagy folyószámlahitel az bizony a legköltségesebb hitelek közé tartozik, a hitelkártyákkal kézenfogva.

Na, most fontos lenne tudni, hogy az illető a 200.000 forint A hitellel meddig volt elmaradva, mielőtt adósságrendező hitellé változtatta volna? Ugyanis, mivel az "A" hitelnek magas a kamata, ezért könnyen előfordulhat, hogy pár hónap alatt orbitális tartozást dobál magára, mivel ugye a hitel kamata is kamatos kamat.

Sajnos erre azt tudom mondani, hogy az ilyen hiteleket nem szabad felvenni, max. 50 ezer forintig. Nagyon drágák, és csak azoknak érheti meg, akiknek egyébként magas a havi nettója.

Draco Shatgan 2010.02.02. 15:12:23

Adósságamnesztiát! Ha a bankok élen jártak az emberek becsapásában és kisemmizésében, legyenek szívesek élenjárni a bajba került emberek megsegítésében is. Tavasszal újabb kilakoltatási hullám várható. Eddig egyedül Szepessy Zsolt Összefogás Pártjának van normális adósságkezelő programja az Adós Kockázatkezelési Bank felállításával, amelyet - biztosítási rendszerben - a kereskedelmi bankok nyereségéből kell finanszírozni. Ehhez képest a két nagypárt nyugdíjasijesztgetéssel, aláírágyűjtéssel butítja a népet.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2010.02.02. 19:32:43

@Draco Shatgan:
Jó-jó, de kinek adjunk adósságamnesztiát? Mindenkinek? Annak, is aki eszetlenül veszi fel a hitel, az erején felül, vagy csak annak, aki egy devizahitelbe bukott bele?

Inkább felelős tájékoztatást, mintsem utólagos amnesztiát, mert ha az állam nyúl a hóna alá annak, aki felvett egy szar hitelt, és kisegíti, az soha a büdös életben nem fog semmit tanulni belőle, és legközelebb is ugyanúgy felveszi a szar hitelt.

Az emberek nagy része csak a saját kárán tanul, és egy kis része még azon sem.

Draco Shatgan 2010.02.02. 20:27:42

@stark: A helyzet az, hogy kívülállóként problémás ítélkezni. Én tárgyaltam olyan vállalkozóval, aki azért vett fel jelzáloghitelt az ingatlanára, hogy ne szúrjon ki az alvállalkozóival, és - az állambácsi fizetési késedelme ellenére - ki tudja őket fizetni. Önhiba? Felelőtlenség? Szerintem egy olyan országban, ahol 50 évig nem volt pénzügyi kultúra, veszélyes áldozathibáztatásként minden hibát a bajba került adósokra hárítani. Ha érdekel egy pár apróság: www.ascn.blog.hu

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2010.02.02. 21:00:50

Jó, én meg beszéltem olyan emberrel, aki a majdnem 8 milliós jelzáloga mellé még pár millió fedezet nélküli személyi kölcsönt is felvett magas kamatra, aztán csodálkozott, hogy nem bírta fizetni.

Nem kell külön kiselőadást tartani a pénzügyi kultúra hiányáról, ismerem a jelenséget, és pont erről beszéltem az előbb.

Ha állam bácsi jön és segít minden alkalommal, akkor a büdös életben nem fog pénzügyi kultúra kialakulni, mert az emberek akkor nem fáradnak a tájékozódással, hanem úgy lesznek vele, hogy ehhh, ha nem tudom fizetni a hitelt, akkor majd úgyis jön az állam, és segít, a bank meg baszódjon meg (már elnézést).

Nem mellesleg, tárgyaltam már úgy banki ügyintézővel, hogy az ügyfelemet egy hosszabb távú befektetés érdekelte, amit a neten látott, és erre az ügyintéző kereken közölte, hogy az szerinte nem jó, mutat egy másikat, döntsem el, hogy szerintem jobb-e.

Tényleg jobb volt amit ő mutatott. Mindennek két oldala van. A geci bankos mellett is ülhet egy normális bankos, és az ártatlan, megvezetett ügyfél mellett is ülhet egy eszetlen, átgondolatlan adóssághalmozó.

majat 2010.02.10. 18:55:48

@stark: Ti aztán "frankó" gyerekek vagytok és azt hiszem nagyon, de nagyon finoman fejeztem ki magam!!!!! Azt hittem, hogy ez az oldal arról szól, hogy segítsünk a bajba jutottakon! Ti nem csináltok mást, mint nagyképűen szapuljátok azt aki már amúgy is "kakiban"van! Hiába ez jellemző a lakosság jelentős részére. Az okosokból nagyon, nagyon sok van! Csak gratulálni tudok a hozzászólásotokhoz!!! Szégyeljétek magatokat (bár ezt kétlem, hogy megtennétek)! További jó szapulgatást! ...ja és köszönjük az építőjellegű hozzászólásotokat mégegyszer! Ti vagytok a legremekebb blogozók!!!!

hitelkarosultak · http://hitelkarosultak.blog.hu/ 2010.02.10. 22:13:17

@majat:
"Azt hittem, hogy ez az oldal arról szól, hogy segítsünk a bajba jutottakon! "
Igen, ez az oldal pontosan arról szól, hogy segítsünk a bajba jutottakon.

"Ti nem csináltok mást, mint nagyképűen szapuljátok azt aki már amúgy is "kakiban"van!"
Kik azok a ti?

sarah12 2013.11.07. 07:09:13

Good Day, barátok csak szeretném megosztani néhány bizonyságot veletek, hogyan voltam képes, hogy egy igazi hitel hitelező után én már a próbál hitelt, hogy fizesse ki a számlákat, és az egyetlen gyermeke is nagyon beteg és én tudom, az egyik, hogy segítsen nekem a pénzt sok online hitel hitelező elvitte a pénzt, és soha nem adja nekem a kölcsönt, amit kér, amíg a barátom azt mondta nekem, hogy az Arany hitel Ügynökség is segít neki, hogy a hitel, így nekem van kapcsolatba lépni velük on email: goldenloanagency83@gmail.com és kérdezze meg néhány kérdést, és azt is szükséges némi információt magamról, amit tett, és miután megkapja a kölcsönt i kért, és ez az egész, mint egy álom vált át olyan boldog vagyok, hogy nekem van végre kapok kölcsön, és képes voltam, hogy fizesse ki az összes a számlákat, és én is tanácsot bárkinek szüksége van hitel a kapcsolatot Arany hitel Ügynökség ők a legjobbak.