Hitelkárosultak blogja

ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
banki ügyekben (klikk ide)
ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
végrehajtási ügyben (klikk ide)

Bemutatkozás

Kedves Látogatónk!

Oldalunk, a hitelkarosultak.blog.hu egy olyan civil kezdeményezésre létrejövő társadalmi fórum, amely lehetővé teszi az adósságcsapdába kerülők, a hitelkárosultak, a hitelpiaci lehetőségek iránt érdeklődők, valamint a szakmai (pénzügyi – jogi) és társadalmi szervezetek, továbbá a pénzügyi piacokon jártas magánszemélyek kapcsolatfelvételét, párbeszédét.

Kérjük olvasson tovább...

Felhívás!

Hitelkárosultak blogja

Padlóra küldött egy rosszul megválasztott hitel? Oszd meg a sztorid, hogy mások is tanulhassanak belőle!

E-mail

Újdonság!

Bedőlt a hiteled? Kopogtat a végrehajtó? Perelnéd a Bankot? Nincs reménytelen helyzet! Mostantól a blogon keresztül konkrét segítséget is kaphatsz, vagy látogass el az alábbi weboldalra:

www.bankihitelkarosultak.hu

Facebook

Friss topikok

Címkék

adókedvezmény hitel (1) adósmentő csomag (1) adósság (2) aegon (1) ajánló (10) állami megoldás (1) árfolyamgát (4) árfolyamrés (1) árfolyamrögzítés (2) árverezés (10) áthidaló kölcsön (4) átverés (6) autóhitel (1) autó hitel (2) axa (6) axa bank (1) bank (6) bankérdekek (1) bankfelügyelet (20) banki költségek (50) banki perek (4) bankok (3) bankszövetség (6) bank válaszol (6) bedőlt hitel (84) behajtás (27) bhke (1) budapest bank (3) céges sikersztori (1) cetelem (1) cib (4) citibank (1) credithill (20) családi csődeljárás (1) csalás (3) csok (1) devizahitel (250) devizahiteles ügyvéd (120) devizahitel állami megoldás (42) devizahitel egyezség (2) devizahitel európai bíróság (4) devizahitel hibás termék (4) devizahitel közérdekű kereset (1) devizahitel kúria (3) devizahitel megoldás (4) devizahitel megoldások (112) devizahitel per (134) devizahitel perek (5) devizahitel pertársaság (1) devizahitel semmis (2) devizahitel sikerek (3) devizahitel ügyvéd (4) devizahitel végrehajtás (3) devizahitel végrehajtás portfolioblogger devizahitel per hitel sikerek devizahitel megoldások devizahiteles ügyvéd (1) devizhaitel megoldások (1) devizhitel megoldások (1) diákhitel (2) egyoldalú szerződésmódosítás (17) eladósodás (66) elérhetőség (1) életbiztosítás (2) elévülés (1) előadás (1) előtörlesztés (1) erste (19) eszközkezelő (2) etikai kódex (3) Európai Bíróság (5) európai bíróság devizahitel (5) felhívás (3) fhb (1) fizetési meghagyás (4) fizetési nehézség (111) fmh (1) folyószámlahitel (3) forinthitel (8) forintosítás (5) futamidő (2) gvh (1) gvh bírság (1) hazai bankok (3) hírek (15) hitelbírálat (4) hitelezés szigorítása (25) hitelfelvétel (1) hitelintézetek (1) hitelkárosultak (7) hitelkártya (5) hitelkiváltás (4) hitelösszevonás (3) hitelsikerek (18) hitel sikerek (119) hitel törlesztő részletek (1) humor (1) ingatlanpiac (2) Intrum (1) Intrum Justitita (1) jelzáloghitel (37) k&h (2) kapcsolat (1) kásler devizahitel (2) khr lista (3) kilakoltatás (1) kilakoltatás stop (1) közjegyzők (1) kúria (3) lakásárak (1) lakáshitel (78) lánctartozás (1) magyar (1) magyar bankok (3) Matolcsy (2) matolcsy (3) mkb (5) mkb bank (1) mnb (4) modern adósrabszolgaság (3) ócsa lakópark (1) okirat-hamisítás (1) olvasói levél (93) orbán devizahitel (3) Orbán hitel (1) orbán viktor devizahitel (2) otp (10) otp bank (1) pénzügyi tanácsadó (15) portfolioblogger (327) pszáf (7) raiffeisen (6) robbantás (1) sajtóanyag (5) segítség (46) sikersztori (1) szakértői sarok (12) személyes történet (2) személyi hitel (7) takarékszövetkezet (1) tanácsok (52) társadalmi szolidaritás (2) tartozás (35) ucb (3) undefined (1) unicredit (1) üzenet (4) van megoldás (4) végrehajtás (47) végrehajtási eljárás (5) végtörlesztés (9) vélemény (38) versenyhivatal (1) volksbank (1) Címkefelhő

Portfolio Blogger

Portfolio hírbox

Magyarország a bankoknak szabad préda

2010.01.06. 09:54 | hitelkarosultak

Úgy látszik másnak is feltűnt, ami miatt pampogni szoktam. Nevezetesen, hogy nálunk indokolatlanul drágák a bankok által felszámolt díjak, költségek.

A hvg.hu nemrég megjelent írása szerint egy sor szolgáltatás drágább ugyanazon bank magyarországi, mint nyugat-európai fiókjaiban. Szóval a szokásos helyzet: hiába keresünk kevesebbet, már megint többet fizetünk ugyanazért. Persze nem csak nyugaton olcsóbbak a bankok mint itthon…
A teljes cikk itt olvasható, én csak 2 mondatot idéznék belőle:
"Szakberkekben a magas díjakat annak tudják be, hogy a kelet-közép-európai banki érdekeltségekkel rendelkező külföldi pénzintézetek e régióban keresik meg nyereségük jó részét, odahaza ugyanis szűkösebbek az árnövelő lehetőségeik.
E tételt még akkor is alátámasztani látszanak az adatok, ha a külföldi nagytulajdonossal nem rendelkező OTP Bank ceruzái is vastagon fognak – legalábbis idehaza."
Tehát a hazai szabályozó szervek megadják a lehetőséget a pénzintézetek számára, hogy lehúzhassanak bennünket. És a bankok élnek is ezzel, mert máshol nem ilyen elnézőek velük szemben.
Az OTP moszkvai fiókjában pl. még a pénztári kifizetések is ingyenesek, hihetetlen, de igaz. Mert ott egyszerűen nem divat jutalékot felszámolni azért, hogy az ügyfél hozzáférhessen a saját pénzéhez.
Természetesen jó lenne egy hasonló felmérés a hitelfelvétel és a hiteltörlesztés kapcsán felmerülő költségek összehasonlítására is. Mivel azonban ilyenkor az ügyfelek még kiszolgáltatottabbak, mint egy egyszerű folyószámla nyitásakor, valószínűleg még durvább különbségek jönnének ki.

Talán a válság és a megromlott hitelportfólió véget vet a korábbi gyakorlatnak és elkezdődik a valódi verseny a megbízható ügyfelekért, ami majd az árak csökkenéséhez vezet. De erre azért nem mernék mérget venni.

Címkék: hírek otp banki költségek

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr501650948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blackshíp 2010.02.02. 13:13:19

Nemvitásan magasak nálunk a banki díjak, de ennek megoldását nem a kifejezett állami szabályozástól várnám, ahogy tőlünk nyugatabbra sem amiatt alacsonyabbak. A hatósági árak nem divatosak manapság (és sok hasznuk sincs).

Ami viszont érdekesebb kérdés: ahol alacsonyabbak a banki költségek, ott ennek oka a verseny, mert hát ki tartaná náluk a pénzét, ha a többi olcsóbb. A verseny biztosításában már persze segíthet az állam, de még ez sem egyedül állami feladat. Ugyanis mi, fogyasztók tehetünk érte a legtöbbet. Mert addig, amíg Magyarország nagy része az OTP-nél tartja a pénzét mert megszokta, pedig vitásan többszörösét számítják fel banki díjként, addig nem is lesz nálunk komoly árverseny.

Szerintem fontos, hogy megnézzük a kondíciós listákat, a nekünk fontos szolgáltatások árait és ne féljünk váltani. Az összehasonlításban pedig már segít az állam, a PSZÁF honlapján rendszeresen frissülnek az összehasonlító táblázatok.
www.pszaf.hu/fogyasztoknak
pl. bankszámlákról itt: www.pszaf.hu/data/cms445560/fv_tabla_bankszamla_1218.xls