Hitelkárosultak blogja

ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
banki ügyekben (klikk ide)
ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
végrehajtási ügyben (klikk ide)

Bemutatkozás

Kedves Látogatónk!

Oldalunk, a hitelkarosultak.blog.hu egy olyan civil kezdeményezésre létrejövő társadalmi fórum, amely lehetővé teszi az adósságcsapdába kerülők, a hitelkárosultak, a hitelpiaci lehetőségek iránt érdeklődők, valamint a szakmai (pénzügyi – jogi) és társadalmi szervezetek, továbbá a pénzügyi piacokon jártas magánszemélyek kapcsolatfelvételét, párbeszédét.

Kérjük olvasson tovább...

Felhívás!

Hitelkárosultak blogja

Padlóra küldött egy rosszul megválasztott hitel? Oszd meg a sztorid, hogy mások is tanulhassanak belőle!

E-mail

Újdonság!

Bedőlt a hiteled? Kopogtat a végrehajtó? Perelnéd a Bankot? Nincs reménytelen helyzet! Mostantól a blogon keresztül konkrét segítséget is kaphatsz, vagy látogass el az alábbi weboldalra:

www.bankihitelkarosultak.hu

Facebook

Friss topikok

Címkék

adókedvezmény hitel (1) adósmentő csomag (1) adósság (2) aegon (1) ajánló (10) állami megoldás (1) árfolyamgát (4) árfolyamrés (1) árfolyamrögzítés (2) árverezés (10) áthidaló kölcsön (4) átverés (6) autóhitel (1) autó hitel (2) axa (6) axa bank (1) bank (6) bankérdekek (1) bankfelügyelet (20) banki költségek (50) banki perek (4) bankok (3) bankszövetség (6) bank válaszol (6) bedőlt hitel (84) behajtás (27) bhke (1) budapest bank (3) céges sikersztori (1) cetelem (1) cib (4) citibank (1) credithill (20) családi csődeljárás (1) csalás (3) csok (1) devizahitel (250) devizahiteles ügyvéd (120) devizahitel állami megoldás (42) devizahitel egyezség (2) devizahitel európai bíróság (4) devizahitel hibás termék (4) devizahitel közérdekű kereset (1) devizahitel kúria (3) devizahitel megoldás (4) devizahitel megoldások (112) devizahitel per (134) devizahitel perek (5) devizahitel pertársaság (1) devizahitel semmis (2) devizahitel sikerek (3) devizahitel ügyvéd (4) devizahitel végrehajtás (3) devizahitel végrehajtás portfolioblogger devizahitel per hitel sikerek devizahitel megoldások devizahiteles ügyvéd (1) devizhaitel megoldások (1) devizhitel megoldások (1) diákhitel (2) egyoldalú szerződésmódosítás (17) eladósodás (66) elérhetőség (1) életbiztosítás (2) elévülés (1) előadás (1) előtörlesztés (1) erste (19) eszközkezelő (2) etikai kódex (3) Európai Bíróság (5) európai bíróság devizahitel (5) felhívás (3) fhb (1) fizetési meghagyás (4) fizetési nehézség (111) fmh (1) folyószámlahitel (3) forinthitel (8) forintosítás (5) futamidő (2) gvh (1) gvh bírság (1) hazai bankok (3) hírek (15) hitelbírálat (4) hitelezés szigorítása (25) hitelfelvétel (1) hitelintézetek (1) hitelkárosultak (7) hitelkártya (5) hitelkiváltás (4) hitelösszevonás (3) hitelsikerek (18) hitel sikerek (119) hitel törlesztő részletek (1) humor (1) ingatlanpiac (2) Intrum (1) Intrum Justitita (1) jelzáloghitel (37) k&h (2) kapcsolat (1) kásler devizahitel (2) khr lista (3) kilakoltatás (1) kilakoltatás stop (1) közjegyzők (1) kúria (3) lakásárak (1) lakáshitel (78) lánctartozás (1) magyar (1) magyar bankok (3) Matolcsy (2) matolcsy (3) mkb (5) mkb bank (1) mnb (4) modern adósrabszolgaság (3) ócsa lakópark (1) okirat-hamisítás (1) olvasói levél (93) orbán devizahitel (3) Orbán hitel (1) orbán viktor devizahitel (2) otp (10) otp bank (1) pénzügyi tanácsadó (15) portfolioblogger (327) pszáf (7) raiffeisen (6) robbantás (1) sajtóanyag (5) segítség (46) sikersztori (1) szakértői sarok (12) személyes történet (2) személyi hitel (7) takarékszövetkezet (1) tanácsok (52) társadalmi szolidaritás (2) tartozás (35) ucb (3) undefined (1) unicredit (1) üzenet (4) van megoldás (4) végrehajtás (47) végrehajtási eljárás (5) végtörlesztés (9) vélemény (38) versenyhivatal (1) volksbank (1) Címkefelhő

Portfolio Blogger

Portfolio hírbox

AXA – hitelügyintézés újratöltve

2009.12.16. 09:34 | hitelkarosultak

Olvasónk hitelkérelmét addig tologatták míg KHR listára került és így persze már nem kapott hitelt.


"AXA banki hitel Ügyintézés avagy ,hogy tudjuk még nagyobb bajba hozni a bajba jutottat! Történet a következő. A hitelkapu ügyintézője fel-vette velünk a kapcsolatot mert hozzájuk fordultunk segítségért.
Ügyintézőjük okt.15.én felvette velünk a kapcsolatot és közölte felkeres bennünket okt.19-én. Ekkor meg is jelent L.A.budapesti ügyintéző fevette az adatokat és 32ezer Ft felértékelési költséget,az AXA bank érték-becsüs meg is jelent.
Becslés után vártunk,de mivel a hitelre gyorsan lett volna szükségünk hívtuk a közvetítőt,aki vagy felvette a telefont vagy nem,de mivel közölte,hogy ha nem hiszek neki akár a bankot is felhívhatom.
Én ezt meg lépve hítam a bankot és érdeklődtem, hogy áll az ügyünk mire Ők csak annyit mondtak ,hogy majd az L.A közvetítő tá-jékoztat.Telefont letéve azonnal kapcsolatba is lépett velem L.A.
Amilyen hangmemben beszélt velem az nem blog képes.Lépésük a következő volt be kell vonni az egyik családtagot is,bár a menekülési érték hitelfedezetünk is több volt a kapható összegnél és össz. keresetünk felét sem érte volna el a havi törlesztő részlet .
Jeleztük novemberben L.A közvetítőnek , hogy mire várunk még mert lassan listára tesznek bennünket.Ő csak hebeget habogot és midig mi érdeklődtünk miképp áll az ügyünk.Majd dec.1-én listára kerültünk amit közöltünk L.A-ral.Miután másnap közölte,hogy akkor nincs hitel.
Jelzem,hogy másik Közvetítővel is probáltuk a hitel intézését,de vele is kudarcot vallottunk.Értékbecsélésre kifizetve több mint 100000ezerFt-ot kérdésem a követkető lenne,mit tegyen a kiszolgáltatott Ügyfél az ilyen s hasonló Közvetítők és bankok ellen. Ők élvezve és vissza élve a hivatali hatalmukkal?
A két közvetítő éppen jun 29-óta szórakozott velünk büntetlenül.Mi megtanultuk a leckét egy életre. Csak addig nyujtóz amig a takaród ér!!!!!Bankkal ne kezddj soha mert csak ráfizethetsz.Így lesz ha csoda nincs akkor árverezés.
Még egy kédés biztos,hogy Tisztelt PSZÁF mindig a közvetítőnek és a bankoknak van igazuk?"

Csak úgy mellékesen: a kereskedelmi bankok közül egyedül az AXA nem volt hajlandó aláírni az etikai kódexet, azaz ők már a látszatra sem igen adnak. Szóval, ahogyan azt már láthattuk egy korábbi bejegyzésben, tényleg másképp nyomják mint mások.

Történeteket továbbra is a hitelkarosultak@yahoo.com címre küldhettek.

Címkék: olvasói levél axa bedőlt hitel

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr161601553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2009.12.18. 20:42:05

Hát ha ez így tényleg igaz, a közvetítő az nagyon rossz volt. Csak mert alapból nem kell az AXánál értékbecslési díjat fizetni, ha az ember nyit náluk egy 0 Ft-os folyószámlát, ez a közvetítő igazán elmondhatta volna, ennyivel kevesebbet kellett volna fizetni.

Kontár munka, mondhatni. Főleg, hogy ilyen rühes lassan intézte. Egy AXÁS hitelhez 1 hét alatt össze lehet szedni minden papírt, és miután azok le lettek adva 2-3 hét a döntés a banktól. Szóval ha az ügyintéző rendesen csinált volna mindent, olyan nov. 20-ára röhögve le lehetett volna tudni a folyamatot. Szerintem trehány volt a fickó.

Viszont azt hozzá kell tennem, hogy az AXá-nál tényleg lehetnek a fedezettel problémák, mivel egy ingatlannak is az érték kb. 65%-át számítják be, ami nem mindig jó. Ha meg nem elég nagy a havi kereset, akkor a legtöbb bank kér kezest illetve adóstársat, ez nem egyedi jelenség.

Csak úgy mellesleg megjegyzem, hogy a tény, hogy az AXA nem írta alá az etikai kódexet, az nem jelent semmit, mivel az a kódex a világ legnagyobb parasztvakítása. Törvényi ereje nincs, ez ilyen afféle álszent önszabályozásra épül.

Nyilván egy-két arc a magyarországi piacvezető bankoktól szépen elintézte, hogy ne törvénnyel szabályozzák a bankpiacot, hanem ilyen nehezen betartatható kódex-szel.

Az AXA igazgatójának mellesleg az volt a véleménye, hogy nem új törvényeket kell hozni, hanem a régieket betartatni, ami részben igaz, de azért ráférne némi szabályozás a pénzpiacra, akár úgy gondolja az AXA, akár nem.

hitelkarosultak · http://hitelkarosultak.blog.hu/ 2009.12.18. 20:59:02

A kódex valóban nem váltja meg a világot, erről már írtam egy korábbi bejegyzésben: hitelkarosultak.blog.hu/2009/11/16/rablas_kormanyzati_engedellyel
Mondjuk ettől még aláírhatták volna.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2009.12.18. 21:24:55

Igazából tényleg aláírhatták volna, de nem tették, mert eddig amikor AXÁs emberekkel beszéltem, az volt az érzésem, hogy nagyon ellene vannak a jelenlegi kormány pénzpiaci politikájának. Szerintem az AXA, mint intézmény alapból nincs megelégedve a jelenlegi magyar pénzpiaci helyzettel.

Mellesleg, van egy vicces sztorim ezzel kapcsolatban.

Terméktájékoztatón voltam a K&H-nál. Ugye rajtam kívül voltak ott vagy ötvenen, kollégák és konkurens cégek képviselői vegyesen. A K&H egy új hitelét reklámozta nekünk, jó másfél órában. Elég unalmas volt, mert már az első 20 percben világos volt, hogy ez nem valami jó hitel, de azért végigültem, mert muszáj volt.

Erre az utolsó öt percben, miután az egekig dicsérte a K&H-s előadó a saját terméküket, benyomtak egy grafikont a kivetítőre, amin az AXA új, hasonló konstrukciója volt, csak éppen a számokból nyilvánvalóan látszott, hogy az AXA új hitele jobb. Nem is kicsivel. Tehát tulajdonképpen, miután másfél órát elpazaroltam az életemből arra, hogy az öntömjénezésüket hallgassam, még egy grafikonnal meg is mutatják, hogy nem is olyan jó a termékük, tehát akár haza is mehettem volna, nézni a sorozataimat.

Erre azzal fejezték be a reklámot, hogy "lehet, hogy az AXA hitele jobb, de ok nem irtak ala az etikai kodexet."

Na erre nem birtam mit mondani, alairtak a kodexet, vagy sem, amit ajanlottak, az jobb volt.

u.i. Valamiert hirtelen nem tudok ekezetes betuket kiirni, ezert lett ilyen furcsa a szoveg vege.

hitelkarosultak · http://hitelkarosultak.blog.hu/ 2009.12.19. 12:52:45

:)))
Való igaz, hogy én is láttam már néhány kedvezőnek látszó AXA-konstrukciót. Talán a személyi állományukon kellene javítani...

A80 2009.12.20. 14:56:10

Tanulság: óvakodj az ügynököktől! Egyébként a bank bizonyos díjkedvezményeket nem ad meg partneri közvetítés esetén, illetve egyes kiemelt partnereinek drágább konstrukciókat fejleszt. Ne feledjétek, nincs ingyen ebéd, egy közvetítő 1-3%-át megkapja egy jelzáloghitelnek, amit természetesen az ügyfélnek kell kitermelnie. És ne legyenek illúzióitok, nem feltétlenül az ügyfélnek a legjobb hitelt közvetíti, hanem sokszor azt, ami után magasabb a jutalék...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2009.12.20. 15:42:53

"Egyébként a bank bizonyos díjkedvezményeket nem ad meg partneri közvetítés esetén, illetve egyes kiemelt partnereinek drágább konstrukciókat fejleszt."

Ez egy piacképtelen baromság, semmi értelmes alapja nincs. A partnerségnek pont az a lényege, hogy az üzleti partner valamilyen előnyt tud szállítani az ügyfeleinek a bankkal kötött szerződés alapján. Ha nem így lenne, nem lennének közvetítőcégek, mert nem lenne semmi extra benne.

"Ne feledjétek, nincs ingyen ebéd, egy közvetítő 1-3%-át megkapja egy jelzáloghitelnek, amit természetesen az ügyfélnek kell kitermelnie."

Ez így megint nem igaz. A közvetítő a hitelből közvetlen semmit nem kap. A bank kifizet egy bizonyos (hitelnél egyébként viszonylag kicsi) jutalékot a közvetítőnek két hónappal később, de ennek semmi köze nincs az ügyfél hiteléhez, ezt a bank a saját forrásaiból csinálja, éppúgy, mint az alkalmazottak fizetését.

"És ne legyenek illúzióitok, nem feltétlenül az ügyfélnek a legjobb hitelt közvetíti, hanem sokszor azt, ami után magasabb a jutalék..."

Az a baj, hogy én eddig több banknak közvetítettem hitelt, és eddig ilyen 5-1000 forintos különbségek voltak a jutalékokban. Igazából fogalmam sincs, hogy melyik bank milyen jutalékot ad. A főnökeim biztos tudják, de velük csak hetente egyszer találkozom, és nem igazán szólnak bele abba, hogy mit csinálok.

Az biztos, hogy nem teljesen ugyanannyi a jutalék egyik banknál sem, viszont a különbségek nem túl nagyok, és nem tudom ki hogy van vele, én ezer forintért nem basznék át senkit.

Meg hihetetlen nagy naivitás azt hinni, hogy mi csak úgy visszük az ügyfelet amelyik bankhoz akarjuk. Akit az MKB elfogad, és ad neki hitelt, annak az AXA lehet hogy nem fog, a Raiffeisen meg lehet egy olyan embernek nem adna, akinek mindkettő adna, egy másikkal meg minden rendben lenne minden banknál, de pont a K&H utasítja el.

Én személy szerint örülök, hogy ha gond nélkül le tudok bonyolítani egy hitelkiváltást úgy, hogy az ügyfél mérhetően jobban járjon, és én is megkapjam a pénzem, és a bank se hisztizzen két méterenként.

Ez mellett őszintén szólva, kurvára nincs se időm, se kedvem számolgatni, hogy kitől mennyit kapok. Az majd úgyis megjelenik az elszámolásban.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2009.12.20. 15:44:37

Bocsi, 500-1000-t akartam írni, nem 5-1000-t.