Hitelkárosultak blogja

ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
banki ügyekben (klikk ide)
ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
végrehajtási ügyben (klikk ide)

Bemutatkozás

Kedves Látogatónk!

Oldalunk, a hitelkarosultak.blog.hu egy olyan civil kezdeményezésre létrejövő társadalmi fórum, amely lehetővé teszi az adósságcsapdába kerülők, a hitelkárosultak, a hitelpiaci lehetőségek iránt érdeklődők, valamint a szakmai (pénzügyi – jogi) és társadalmi szervezetek, továbbá a pénzügyi piacokon jártas magánszemélyek kapcsolatfelvételét, párbeszédét.

Kérjük olvasson tovább...

Felhívás!

Hitelkárosultak blogja

Padlóra küldött egy rosszul megválasztott hitel? Oszd meg a sztorid, hogy mások is tanulhassanak belőle!

E-mail

Újdonság!

Bedőlt a hiteled? Kopogtat a végrehajtó? Perelnéd a Bankot? Nincs reménytelen helyzet! Mostantól a blogon keresztül konkrét segítséget is kaphatsz, vagy látogass el az alábbi weboldalra:

www.bankihitelkarosultak.hu

Facebook

Friss topikok

Címkék

adókedvezmény hitel (1) adósmentő csomag (1) adósság (2) aegon (1) ajánló (10) állami megoldás (1) árfolyamgát (4) árfolyamrés (1) árfolyamrögzítés (2) árverezés (10) áthidaló kölcsön (4) átverés (6) autóhitel (1) autó hitel (2) axa (6) axa bank (1) bank (6) bankérdekek (1) bankfelügyelet (20) banki költségek (50) banki perek (4) bankok (3) bankszövetség (6) bank válaszol (6) bedőlt hitel (84) behajtás (27) bhke (1) budapest bank (3) céges sikersztori (1) cetelem (1) cib (4) citibank (1) credithill (20) családi csődeljárás (1) csalás (3) csok (1) devizahitel (250) devizahiteles ügyvéd (120) devizahitel állami megoldás (42) devizahitel egyezség (2) devizahitel európai bíróság (4) devizahitel hibás termék (4) devizahitel közérdekű kereset (1) devizahitel kúria (3) devizahitel megoldás (4) devizahitel megoldások (112) devizahitel per (134) devizahitel perek (5) devizahitel pertársaság (1) devizahitel semmis (2) devizahitel sikerek (3) devizahitel ügyvéd (4) devizahitel végrehajtás (3) devizahitel végrehajtás portfolioblogger devizahitel per hitel sikerek devizahitel megoldások devizahiteles ügyvéd (1) devizhaitel megoldások (1) devizhitel megoldások (1) diákhitel (2) egyoldalú szerződésmódosítás (17) eladósodás (66) elérhetőség (1) életbiztosítás (2) elévülés (1) előadás (1) előtörlesztés (1) erste (19) eszközkezelő (2) etikai kódex (3) Európai Bíróság (5) európai bíróság devizahitel (5) felhívás (3) fhb (1) fizetési meghagyás (4) fizetési nehézség (111) fmh (1) folyószámlahitel (3) forinthitel (8) forintosítás (5) futamidő (2) gvh (1) gvh bírság (1) hazai bankok (3) hírek (15) hitelbírálat (4) hitelezés szigorítása (25) hitelfelvétel (1) hitelintézetek (1) hitelkárosultak (7) hitelkártya (5) hitelkiváltás (4) hitelösszevonás (3) hitelsikerek (18) hitel sikerek (119) hitel törlesztő részletek (1) humor (1) ingatlanpiac (2) Intrum (1) Intrum Justitita (1) jelzáloghitel (37) k&h (2) kapcsolat (1) kásler devizahitel (2) khr lista (3) kilakoltatás (1) kilakoltatás stop (1) közjegyzők (1) kúria (3) lakásárak (1) lakáshitel (78) lánctartozás (1) magyar (1) magyar bankok (3) Matolcsy (2) matolcsy (3) mkb (5) mkb bank (1) mnb (4) modern adósrabszolgaság (3) ócsa lakópark (1) okirat-hamisítás (1) olvasói levél (93) orbán devizahitel (3) Orbán hitel (1) orbán viktor devizahitel (2) otp (10) otp bank (1) pénzügyi tanácsadó (15) portfolioblogger (327) pszáf (7) raiffeisen (6) robbantás (1) sajtóanyag (5) segítség (46) sikersztori (1) szakértői sarok (12) személyes történet (2) személyi hitel (7) takarékszövetkezet (1) tanácsok (52) társadalmi szolidaritás (2) tartozás (35) ucb (3) undefined (1) unicredit (1) üzenet (4) van megoldás (4) végrehajtás (47) végrehajtási eljárás (5) végtörlesztés (9) vélemény (38) versenyhivatal (1) volksbank (1) Címkefelhő

Portfolio Blogger

Portfolio hírbox

Rablás kormányzati engedéllyel

2009.11.16. 12:06 | hitelkarosultak

December elsején (inkább valamikor decemberben) hatályba lép a banki etikai kódex – írja a hvg.hu – melyhez eddig 13 pénzintézet csatlakozott.  Mint tudjuk ez az az önkéntes megállapodás, ami szigorú feltételekhez köti az egyoldalú szerződésmódosítást.

Lehet, hogy kissé lassú a felfogásom, de én ezen a ponton mindig leragadok kissé. Egyoldalú szerződésmódosítás… elemezzük kissé ezt a szókapcsolatot! Én nem vagyok jogász vagy ilyesmi, de azt gyanítom ez egy nonszensz fogalom. Szerintem valójában azért köt két fél írásos szerződést, hogy később NE lehessen azt egyoldalúan módosítani egyik félnek sem.
Vagy ha az egyiknek lehet, akkor gondolom a másiknak is meg kellene adni a lehetőséget. Mondjuk, mostantól csak húszezret fizetnék a harmincas törlesztőm helyett, mert csak. És ezt otthon a faliújságomra kiragasztanám, mint hirdetményt.
A bankok persze arra hivatkoznak, hogy 20-30 év nagy idő és közben a bankközi kamatok vagy a kockázati tényezők annyira megváltozhatnak, hogy sajnos kénytelenek kamatot, kezelési költséget emelni. Ezt sem igazán értem, a kockázatot a banknak kellene vállalnia a haszna terhére, mivel ezt már eleve megfizettette az ügyféllel.
Legalábbis az élet egyéb területein ez így működik. Ha én építési vállalkozó vagyok és van egy vállalási szerződésem x millióról, akkor hiába megy fel időközben a tégla ára, cseszhetem.
És elárulok még egy nagy titkot. Én mint ügyfél, szintén nem tudhatom, hogy 20-30 év alatt hányszor leszek munkaképtelen, állástalan, netán valamely BV intézet lakója. Mégis vállaltam, hogy akkor is törlesztek, ha piros hó esik.
A bank mégis mi a fészkes fenét vállal? Persze, ideadja a pénzt, de azt is csak akkor, ha ő úgy dönt, hogy jó ügyfél vagyok. Szóval kockázat nuku, de azért dől a lé.
De nemsoká minden megváltozik, ennek a gátlástalan gyakorlatnak vége. Mi ügyfelek mostantól megnyugodhatunk, nem lesz egyoldalú szerződésmódosítás.
Kivéve, ha a bank megindokolja. Tehát nem emelhetnek csak úgy kamatot, hanem jól meg kell majd magyarázni! Ne legyenek illúzióink, meg fogják tenni, hiszen ezért írták alá a kódexet önként s dalolva.
Egy tökös kormány nem érte volna be ennyivel, hanem kiállt volna az állampolgárai érdekei mellett és nemes egyszerűséggel, rendelettel tiltotta volna be az egyoldalú szerződésmódosítást. Nem lehet és kész, ilyen egyszerűen.
Lassan el kellene már dönteni, hogy ki van kiért.

Címkék: hírek etikai kódex hitelezés szigorítása egyoldalú szerződésmódosítás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr671528712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.