Hitelkárosultak blogja

ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
banki ügyekben (klikk ide)
ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
végrehajtási ügyben (klikk ide)

Bemutatkozás

Kedves Látogatónk!

Oldalunk, a hitelkarosultak.blog.hu egy olyan civil kezdeményezésre létrejövő társadalmi fórum, amely lehetővé teszi az adósságcsapdába kerülők, a hitelkárosultak, a hitelpiaci lehetőségek iránt érdeklődők, valamint a szakmai (pénzügyi – jogi) és társadalmi szervezetek, továbbá a pénzügyi piacokon jártas magánszemélyek kapcsolatfelvételét, párbeszédét.

Kérjük olvasson tovább...

Felhívás!

Hitelkárosultak blogja

Padlóra küldött egy rosszul megválasztott hitel? Oszd meg a sztorid, hogy mások is tanulhassanak belőle!

E-mail

Újdonság!

Bedőlt a hiteled? Kopogtat a végrehajtó? Perelnéd a Bankot? Nincs reménytelen helyzet! Mostantól a blogon keresztül konkrét segítséget is kaphatsz, vagy látogass el az alábbi weboldalra:

www.bankihitelkarosultak.hu

Facebook

Friss topikok

Címkék

adókedvezmény hitel (1) adósmentő csomag (1) adósság (2) aegon (1) ajánló (10) állami megoldás (1) árfolyamgát (4) árfolyamrés (1) árfolyamrögzítés (2) árverezés (10) áthidaló kölcsön (4) átverés (6) autóhitel (1) autó hitel (2) axa (6) axa bank (1) bank (6) bankérdekek (1) bankfelügyelet (20) banki költségek (50) banki perek (4) bankok (3) bankszövetség (6) bank válaszol (6) bedőlt hitel (84) behajtás (27) bhke (1) budapest bank (3) céges sikersztori (1) cetelem (1) cib (4) citibank (1) credithill (20) családi csődeljárás (1) csalás (3) csok (1) devizahitel (250) devizahiteles ügyvéd (120) devizahitel állami megoldás (42) devizahitel egyezség (2) devizahitel európai bíróság (4) devizahitel hibás termék (4) devizahitel közérdekű kereset (1) devizahitel kúria (3) devizahitel megoldás (4) devizahitel megoldások (112) devizahitel per (134) devizahitel perek (5) devizahitel pertársaság (1) devizahitel semmis (2) devizahitel sikerek (3) devizahitel ügyvéd (4) devizahitel végrehajtás (3) devizahitel végrehajtás portfolioblogger devizahitel per hitel sikerek devizahitel megoldások devizahiteles ügyvéd (1) devizhaitel megoldások (1) devizhitel megoldások (1) diákhitel (2) egyoldalú szerződésmódosítás (17) eladósodás (66) elérhetőség (1) életbiztosítás (2) elévülés (1) előadás (1) előtörlesztés (1) erste (19) eszközkezelő (2) etikai kódex (3) Európai Bíróság (5) európai bíróság devizahitel (5) felhívás (3) fhb (1) fizetési meghagyás (4) fizetési nehézség (111) fmh (1) folyószámlahitel (3) forinthitel (8) forintosítás (5) futamidő (2) gvh (1) gvh bírság (1) hazai bankok (3) hírek (15) hitelbírálat (4) hitelezés szigorítása (25) hitelfelvétel (1) hitelintézetek (1) hitelkárosultak (7) hitelkártya (5) hitelkiváltás (4) hitelösszevonás (3) hitelsikerek (18) hitel sikerek (119) hitel törlesztő részletek (1) humor (1) ingatlanpiac (2) Intrum (1) Intrum Justitita (1) jelzáloghitel (37) k&h (2) kapcsolat (1) kásler devizahitel (2) khr lista (3) kilakoltatás (1) kilakoltatás stop (1) közjegyzők (1) kúria (3) lakásárak (1) lakáshitel (78) lánctartozás (1) magyar (1) magyar bankok (3) Matolcsy (2) matolcsy (3) mkb (5) mkb bank (1) mnb (4) modern adósrabszolgaság (3) ócsa lakópark (1) okirat-hamisítás (1) olvasói levél (93) orbán devizahitel (3) Orbán hitel (1) orbán viktor devizahitel (2) otp (10) otp bank (1) pénzügyi tanácsadó (15) portfolioblogger (327) pszáf (7) raiffeisen (6) robbantás (1) sajtóanyag (5) segítség (46) sikersztori (1) szakértői sarok (12) személyes történet (2) személyi hitel (7) takarékszövetkezet (1) tanácsok (52) társadalmi szolidaritás (2) tartozás (35) ucb (3) undefined (1) unicredit (1) üzenet (4) van megoldás (4) végrehajtás (47) végrehajtási eljárás (5) végtörlesztés (9) vélemény (38) versenyhivatal (1) volksbank (1) Címkefelhő

Portfolio Blogger

Portfolio hírbox

Mielőtt pánikba esnél...

2009.11.04. 09:26 | hitelkarosultak

… mert nem tudod fizetni a devizahiteledet, íme néhány lehetőség amit (pénzintézeteddel egyeztetve) igénybe vehetsz.

1.) Futamidő meghosszabbítása. Ezt persze csak akkor tudod meglépni, ha nem a maximális futamidőre vetted fel a hitelt. Előnye: csökken a havi törlesztőd. Hátránya: mivel így tovább fizeted a hitelt, a plusz időszakra is fizetsz majd kamatot.

2.) Törlesztőrészlet ideiglenes csökkentése. Ekkor egy ideig csak a kamatot (és a költségeket) kell fizetned, a tőkét nem kell törlesztened. Előnye: átmenetileg csökken a havi törlesztőd. Hátránya: az átmeneti időszak leteltével már a tőkét is fizetned kell, tehát vagy drasztikusan megnő a törlesztőd, vagy a futamidő lesz hosszabb, lásd egyes pont.

3.) Hitelkiváltás/hitelösszevonás. Ekkor egy másik, kedvezőbb THM-mel rendelkező hitelt veszel fel (akár egy másik pénzintézetnél) és ebből rendezik le jelenlegi hiteledet/hiteleidet. A továbbiakban az új hitelt fogod fizetni. Előnye: összességében csökken a havi törlesztőd. Hátránya: gyakorlatilag nincs, ha gondosan választod ki az új hitelt.

4.) Átalakítás forinthitellé. Meglévő devizahiteled helyett forinthitelt kapsz. Előnye: nincs árfolyamkockázat, sokkal egyenletesebb havi törlesztőd lesz. Hátránya: van bőven. Nőni fog a havi törlesztőd, mert a forinthitel magasabb kamatozású. Ráadásul, ha gyenge forintnál váltasz forinthitelre, akkor megnövekedett tartozással lépsz át. (Míg ha maradsz a devizahitelnél, akkor ez még visszamehet, ha erősödik a forint.)

5.) Előtörlesztés/végtörlesztés. Ha van pénzed, visszafizetheted a hiteled egy részét, vagy egészét. (Persze ha ez így lenne, akkor a törlesztés sem okozna gondot.) Előnye: csökken, vagy megszűnik a havi törlesztőd. Hátránya: gyenge forint esetén itt is a megnövekedett tőketartozást veszik alapul.

6.) Áthidaló kölcsön. Ilyet pénzintézet és az Állam is nyújthat. Lényegében egy új hitelt veszel fel, ami besegít a jelenlegi törlesztődbe és jellemzően türelmi időt kapsz a törlesztés elkezdésére. Lényeges különbség a hármas ponthoz képest, hogy itt megmarad az eredeti hitel is. Előnye: átmenetileg csökken a havi törlesztőd. Hátránya: ha most egyetlen hitelt sem tudsz fizetni, akkor miből fizetsz majd kettőt?

7.) Hagyod bedőlni az egészet. Ha biztosan tudod, hogy életed hátralévő részében segélyen/támogatáson kívül nem lesz semmilyen legális jövedelmed és vagyontárgy sem lesz a neveden, akkor ez is szóba jöhet. Előnye: nincs havi törlesztő! Hátránya: a SIM kártyádat kidobhatod és a végrehajtókkal napi kapcsolatban leszel.

Ha konkrét segítségre van szükséged, fordulj ahhoz a pénzintézethez, ahonnan a hitelt felvetted. Állítólag készségesek lesznek, mert nekik sem érdekük hogy ne tudj tovább fizetni.

Címkék: tanácsok devizahitel bedőlt hitel fizetési nehézség

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr781497754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.