Hitelkárosultak blogja

ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
banki ügyekben (klikk ide)
ONLINE SEGÍTSÉGKÉRÉS
végrehajtási ügyben (klikk ide)

Bemutatkozás

Kedves Látogatónk!

Oldalunk, a hitelkarosultak.blog.hu egy olyan civil kezdeményezésre létrejövő társadalmi fórum, amely lehetővé teszi az adósságcsapdába kerülők, a hitelkárosultak, a hitelpiaci lehetőségek iránt érdeklődők, valamint a szakmai (pénzügyi – jogi) és társadalmi szervezetek, továbbá a pénzügyi piacokon jártas magánszemélyek kapcsolatfelvételét, párbeszédét.

Kérjük olvasson tovább...

Felhívás!

Hitelkárosultak blogja

Padlóra küldött egy rosszul megválasztott hitel? Oszd meg a sztorid, hogy mások is tanulhassanak belőle!

E-mail

Újdonság!

Bedőlt a hiteled? Kopogtat a végrehajtó? Perelnéd a Bankot? Nincs reménytelen helyzet! Mostantól a blogon keresztül konkrét segítséget is kaphatsz, vagy látogass el az alábbi weboldalra:

www.bankihitelkarosultak.hu

Facebook

Friss topikok

Címkék

adókedvezmény hitel (1) adósmentő csomag (1) adósság (2) aegon (1) ajánló (9) állami megoldás (1) árfolyamgát (4) árfolyamrés (1) árfolyamrögzítés (2) árverezés (9) áthidaló kölcsön (4) átverés (6) autóhitel (1) autó hitel (2) axa (6) axa bank (1) bank (6) bankérdekek (1) bankfelügyelet (18) banki költségek (46) banki perek (2) bankok (3) bankszövetség (6) bank válaszol (6) bedőlt hitel (80) behajtás (24) bhke (1) budapest bank (3) céges sikersztori (1) cetelem (1) cib (4) citibank (1) credithill (18) családi csődeljárás (1) csalás (3) csok (1) devizahitel (238) devizahiteles ügyvéd (107) devizahitel állami megoldás (37) devizahitel egyezség (2) devizahitel európai bíróság (3) devizahitel hibás termék (4) devizahitel közérdekű kereset (1) devizahitel kúria (3) devizahitel megoldás (4) devizahitel megoldások (100) devizahitel per (122) devizahitel perek (4) devizahitel pertársaság (1) devizahitel semmis (2) devizahitel sikerek (3) devizahitel ügyvéd (4) devizahitel végrehajtás (2) devizahitel végrehajtás portfolioblogger devizahitel per hitel sikerek devizahitel megoldások devizahiteles ügyvéd (1) devizhitel megoldások (1) diákhitel (2) egyoldalú szerződésmódosítás (17) eladósodás (63) elérhetőség (1) életbiztosítás (2) elévülés (1) előadás (1) előtörlesztés (1) erste (18) eszközkezelő (1) etikai kódex (3) Európai Bíróság (3) európai bíróság devizahitel (3) felhívás (3) fhb (1) fizetési meghagyás (3) fizetési nehézség (107) fmh (1) folyószámlahitel (3) forinthitel (8) forintosítás (5) futamidő (2) gvh (1) gvh bírság (1) hazai bankok (2) hírek (13) hitelbírálat (4) hitelezés szigorítása (24) hitelfelvétel (1) hitelintézetek (1) hitelkárosultak (6) hitelkártya (5) hitelkiváltás (4) hitelösszevonás (3) hitelsikerek (16) hitel sikerek (107) hitel törlesztő részletek (1) humor (1) ingatlanpiac (2) Intrum (1) Intrum Justitita (1) jelzáloghitel (33) k&h (2) kapcsolat (1) kásler devizahitel (1) khr lista (3) kilakoltatás stop (1) közjegyzők (1) kúria (3) lakásárak (1) lakáshitel (76) lánctartozás (1) magyar (1) magyar bankok (3) Matolcsy (2) matolcsy (3) mkb (5) mkb bank (1) mnb (4) modern adósrabszolgaság (3) ócsa lakópark (1) okirat-hamisítás (1) olvasói levél (90) orbán devizahitel (3) Orbán hitel (1) orbán viktor devizahitel (2) otp (10) otp bank (1) pénzügyi tanácsadó (13) portfolioblogger (314) pszáf (7) raiffeisen (6) robbantás (1) sajtóanyag (4) segítség (43) sikersztori (1) szakértői sarok (12) személyes történet (2) személyi hitel (7) takarékszövetkezet (1) tanácsok (50) társadalmi szolidaritás (2) tartozás (32) ucb (3) undefined (1) unicredit (1) üzenet (4) van megoldás (2) végrehajtás (43) végrehajtási eljárás (3) végtörlesztés (9) vélemény (34) versenyhivatal (1) volksbank (1) Címkefelhő

Portfolio Blogger

Portfolio hírbox

Súlyos felelősség a hitel

2017.06.23. 14:13 | Élet a hitel után

 

Fontos tanácsok hitelfelvétel előtt

Két év alatt nagyot változott a világ: Amíg 2015-ben még mind a bankok, mind az ügyfelek ódzkodtak a hitelektől, addig idén már valósággal öntik a hitelpénzt – és ezzel az adósságot - az országra a bankok. A magánszemélyek nincsenek könnyű helyzetben: Egy rossz döntés és a nagyobb hiteleknél egy-egy rosszabb konstrukció esetében akár milliókat is bukhatnak néhány év alatt.

A Magyar Nemzeti Bank adatai alapján idén az első negyedévben pozitívba fordult a háztartási szektor hiteldinamikája. A hiteltranzakciók éves értéke 1,2 százalékos növekedéssel 67 milliárd forintot tett ki, amihez az első negyedév 4 milliárd forinttal járult hozzá. Utóbbi jelentős számadat. Az újonnan kötött szerződések volumene éves átlagban mintegy 50 százalékkal nőtt, ezen belül az új lakáshitelek kihelyezése 44 százalékkal emelkedett az elmúlt egy évben. Tehát a lakáshitelek mennyisége rövid idő alatt majd’ másfélszeresére növekedett.

Ez persze nem váratlan: Onnan, ahol 2008-ban és az azt követő években álltunk, csak felfelé vezethetett az út. Egy másik fontos faktor a döntésben a lakáspiac változása. Kevesen engedhetik meg maguknak, hogy lakást béreljenek: Folyamatos kiadás a tulajdon viszonylagos biztonságának érzete nélkül. Magyarországon bizonytalanok a munkahelyek, így nyilvánvalóan sokkal kevesebben tudják megtenni azt, hogy bérlakásról bérlakásra járjanak. Így jön a képbe a lakásvásárlás és azzal a lakáshitelek felvétele.

Egyszer már nagyon pórul jártunk velük. De mit kell tenni, hogy ez megint ne fordulhasson elő?

Címkék: segítség devizahitel hitelfelvétel bedőlt hitel portfolioblogger devizahitel per hitel sikerek devizahitel megoldások

1 komment

Ezt most megköszönhetjük Orbánnak

2017.05.30. 19:46 | Élet a hitel után

 

Sokszor ekéztük a jelenlegi kormány-t a dilettáns "adóstemetőmentő" csomagjai miatt, most mégis dicsérnünk kell: Ragyogó és bátor húzás az, amire Orbánék készülnek az ún. családtámogatási program bevezetésével. Mivel vészesen közeledünk a kampányidőszakhoz, ezért állítható: A programmal nemcsak a családok, hanem Orbánék is sokat nyerhetnek - feltéve, ha van egy kis eszük és elég tökösek is.

Emlékezhetünk: Négy évvel ezelőtt slágertéma volt médiában a devizahitel, valamint az "adósmentő" csomagok kidolgozása és a bankok ekézése. Ennek oka akkor egyszerű volt: Egyrészről közeledtek a választások, Orbánék pedig igyekeztek minél több választót, így a több százezer (millió) devizahitelest a maguk oldalára állítani. Ezért elég trükkös megoldást eszeltek ki: Elhúzták a témát egészen a választásokig. 

Sokat mondó, hogy most hasonló téma került terítékre és ugyancsak a választások közeledtével: A miniszterelnök néhány nappal ezelőtti bejelentése szerint családtámogató programokat indítanak be - amik jelentős részt a családok adósságainak enyhítésére irányulnak.

De mi a szösz az a családtámogató program? Hoz ez egyáltalán bármit?

Címkék: vélemény jelzáloghitel devizahitel portfolioblogger adósmentő csomag devizahitel per hitel sikerek devizahitel megoldások devizahiteles ügyvéd állami megoldás Orbán hitel

4 komment

Kilakoltatási cunami jöhet

2017.05.08. 21:01 | Élet a hitel után

Tavaly óta óriási mértékben emelkedik a kilakoltatások száma és a tendencia idén - úgy tűnik -  nőni fog. A devizahiteles mentőcsomagok a problémákat idáig tudták görgetni, megmenteni a több tízezer kiszolgáltatott hiteladóst azonban nem tudták. Nagy probléma, hogy a bankok közel sem tesznek meg mindent azért, hogy egy megegyezéssel a helyzet rendezésre kerülhessen a hitelintézet és az adós között. 

Mint ismert, a Magyar Nemzeti Bank ajánlása alapján a hitelintézetek kénytelenek voltak tavaly ősszel még egy alkalommal - utóljára - keresniük a nem fizető adósokat annak érdekében, hogy megállapodjanak velük a tartozás rendezéséről. Mivel az MNB ajánlására történt a megkeresés, ezért a bankok sok esetben teljesítették azt, valódi alkuszándékuk azonban igencsak kérdéses volt. 

Ezt igazolja a statisztika is: A Nemzeti Bank arról számolt be, hogy 2016 végéig 72 ezer adóst kerestek meg a hitelintézetek, közülük azonban csupán négyezerrel (!) sikerült egyezséget kötniük. Gyászos számadat.Természetesen aligha valószínű, hogy a maradék majd 70 ezer ember nem akart volna valamilyen megoldást, vagy ne lett volna kész egy áthidaló megoldásra.

Címkék: devizahitel portfolioblogger devizahitel per hitel sikerek devizahitel megoldások devizahiteles ügyvéd

Szólj hozzá!

Csődbe ment a magáncsőd

2017.05.02. 00:33 | Élet a hitel után

115 ezer emberből mindössze 700-an éltek vele - ez a hiteladósságokkal szembeni újabb "csodafegyver" gyászos statisztikája. Nem véletlen, hogy már most megváltoztatnák a nagy dirrel-durral bevezetett magáncsőd intézményét. A változtatásoknak hosszabb távon óriási jelentősége lehet, hiszen folyamatosan növekszik ismét a lakáshitelek  száma - ezáltal pedig a bankok felé eladósodottak aránya. 

Már májusban asztalra kerülhetnek a magáncsőd intézményének változtatási javaslatai. A Magyar Nemzeti Bank illetékese szerint ráadásul nem apróbb csiszolgatásokra, hanem jelentős mértékű átalakításra kell számítani.

Nem véletlen: az újabb devizahiteles "mentőcsomagként" is bemutatott magáncsőd abszolút kudarc: Mindösszesen alig pár százan éltek vele. Az érdeklődés pedig inkább csak csökkent az intézmény iránt...

Címkék: devizahitel bedőlt hitel portfolioblogger devizahitel per hitel sikerek devizahitel megoldások devizahiteles ügyvéd

Szólj hozzá!

Külföldiek nyelik le az eladósodott magyarok lakásait

2017.04.28. 07:28 | Élet a hitel után

Megdöbbentő statisztika: Budapesten tízből két lakás külföldiek kezébe kerül. A belvárosban és az előkelőbb kerületekben ez az arány még rosszabb. A statisztikai adatokat nézve pedig úgy tűnik, saját országukban válhatnak kiszolgáltatottá a magyarok: Az ellentmondásos trend egyik okozója ugyanis nem feltétlenül Budapest gazdasági erejének növekedése, hanem az eladósodás - leginkább pedig a hitelválságba kerülő magyarok kényszerhelyzete. 

A globalizmus korszakában a külföldi tulajdon arányának enyhe emelkedése nem lenne tragikus, a magyarországi helyzet kapcsán mégis sajnálkozhatunk. 

A statisztikai adatokat összevetve ugyanis úgy tűnik: Nem gazdasági centrumok kiépülése, hanem sokkal inkább a magyarok pénztelensége és kiszolgáltatottsága az oka annak, hogy külföldiek (egyre emelkedőbb mértékben ázsiaiak) vásárolják fel a magyar ingatlanokat. 

Címkék: lakáshitel ingatlanpiac portfolioblogger devizahitel per hitel sikerek devizahitel megoldások devizahiteles ügyvéd

5 komment